SONSAYFA SİYASET HABERLERİ
Karakter Boyutu:      

Çubukçu'nun dili şaibeye kaydı

Çubukçu'nun dili fena sürçtü. Komisyonda bakın ne dedi?

Issız Adam
ALPER 30'lu yaslarda, gurme sayılacak düzeyde yemek kültürü olan kendi restoranının sahibi iyi bir aşçıdır. Lüks yaşamayı seven, işinde başarılı ama özel yaşantısını her gün farklı kadınlarla birlikte olarak düzene koyamamış..
Film Detay >>
Osmanlı Cumhuriyeti
Film, 1888 yılında başak tarlasında koşan ve sonra Atatürk olduğu anlaşılan çocuğun bir ağaca tırmanıp , kafesteki bülbülü alırken kafasının üzerine düşmesiyle başlıyor. Ardından filmin kararması ile 2007 yılına geliniyor.
Film Detay >>
Aramızda Casus Var
Alkolik olduğu gerekçesiyle CIA'deki işinden kovulan emekli ajan Ozzie Cox, intikam almak için bildiği gizli bilgileri bir cd'ye kaydeder.
Film Detay >>
Lorna'nın Sessizliği
Bir eroinmanla anlaşmalı evlilik yaparak Belçika vatandaşlağınıda geçen Lorna, yaptığı anlaşma gereği bu evliliği sona erdirip Belçika vatandaşlığına geçmek isteyen bir Rus ile evlenecektir.
Film Detay >>

Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu ile ilgili son dönemde ortaya atılan iddialar Devlet Bakanı Nimet Çubukçu'yu zora soktu. Bakanın bu iddialar üzerinde yoğunlaştığı, TBMM Plan Bütçe Komisyonu'ndaki konuşmasında ortaya çıktı. Nimet Çubukçu'nun dili sürçtü ve "Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu çalışmalarını sürdürüyor " yerine "şaibelerini sürdürüyor" dedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) bütçesi görüşülürken, İngiltere York Düşesi Sarah Ferguson'un, Saray Rehabilitasyon Merkezi'nde gizli kamerayla çektiği görüntüler tartışıldı.

CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Özyürek, geçen yıl Malatya'da, bu yıl Saray'da yaşanan olayların basına yansıma biçiminin eleştiri konusu yapıldığını, ancak bundan çok olayların içeriğinin önemli olduğunu vurguladı.

Çubukçu'nun, Hüseyin Üzmez ile ilgili Adli Tıp Raporuna itiraz edeceklerini söylediğini, ancak bunun zamanında yapılamaması nedeniyle gerçekleşemediğini kaydeden Özyürek, "Sayın Bakan'ın bu iddialı ve toplumdan destek gören çıkışı, kimin engellemesi ya da ihmaliyle olursa olsun ortada kaldı" diye konuştu.

CHP İzmir milletvekili Canan Arıtman, son yıllarda çocuklara yönelik cinsel istismar vakalarının artış gösterdiğini, ancak bunun "buzdağının görünen kısmı" olduğunu, çoğunun hâlâ gizli kaldığını belirterek, "Sayın Bakan bu konuda neden çalışma yapmıyorsunuz. CHP olarak konunun araştırılması için önerge verdik. Destekleyin bunu ve bir araştırma komisyonu kurarak konuyu ele alalım. Pedofilleri önlemenin tek yolu, cezaları arttırmaktır. Öyle cezalar olacak ki bu suçları işlemekten imtina edecekler" dedi.

Çubukçu'nun konuşmasından...

Çubukçu, şöyle konuştu:

"TBMM Töre Cinayetlerini Araştırma Komisyonu, son 5 yılın verilerine ulaştığında, 'bin 189 kişinin töre ve namus cinayetlerine kurban gittiği anlaşılıyor' dendi ve gazeteler bunların hepsinin kadın olduğunu verdi. Oysaki, o rakamların içerisinde 800 kişi erkekti. Yani kadınlardan çok erkekler töre cinayetinden mağdur olmuştu.Şimdi bütün uygulamalarımızda, bütün birimlerde nasıl ki burada cinsiyete duyarlı bir bütçe tartışmasını açtıysak, bütün tutulan istatistikler, kadınlara yönelik fiilleri, bir yerde cinsiyet temelli sınıflandırılmak zorunda. Yani kız çocuklarının okullaşmasından, sağlık hizmeti alan kadınların oranına kadar...Çünkü, biz bu gerçekleri orada göremediğimiz sürece ona yönelik bir politika üretmemiz de mümkün olamaz diye düşünüyorum."

Sivil toplum örgütleriyle işbirliği konusunda herhangi bir sıkıntı yaşamadığını söyleyen Çubukçu, çalışmalarında, kadın örgütlerinin katılımını esasaldıklarını kaydetti. Çubukçu, sivil toplum örgütlerinin eleştirilerinin onlarla çalışmadıkları anlamına gelmediğini vurguladı.

SHÇEK'in yürüttüğü çalışmaların tek elden ve merkezi verilmesinin birtakım sakıncaları olduğunu anlatan Çubukçu, belediyelerin de bu konularda kapsamlı yükümlülükleri bulunduğuna dikkat çekti.

Çubukçu, kurumsal kapasite yada bilinç eksikliği nedeniyle, belediyelerin bu konuda çok ciddi ilerleme kaydetmediğini gösterdiğini söyledi.Kadın politikaları konusunda çok daha geride olunduğunu söyleyen Çubukçu,"Yakında bir yerel seçime gidiyoruz. Kendilerine de bir mektup yazdığım için burada da söyleyeyim; 12 büyükşehir belediyesi içinde kadın sığınma evi açmayanbelediyeler var. Bunlar arasında parti ayrımı yapmıyorum. Nüfusu 50 bini aşan belediyenin bile sığınma evi kurma mecburiyeti var iken, samimi olarak söyleyeyim; sıcak bakmıyorlar" dedi.

Nimet Çubukçu'nun konuşmasının başında dili sürçtü ve "Sosyal Hizmetler Çocuk Esirge Kurumu çalışmalarını sürdürüyor " yerine "şaibelerini sürdürüyor" dedi. Çubukçu hemen hatasını anlayıp düzeltti. 

  Yukarı
             
BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU
            
Eklenen Yorum Sayısı: 1
Ramazan     19.11.2008 01:55
SÜRÇMEMİŞTİR O DİL !
BUNLARI HAYATI ŞAİBE SÜRTMESİNE, YUVARLANMASINA GEREK YOK, ALLAH BU GÖSTERİYOR APAÇIK AMA GÖREN YOK !
            

   VİDEO

Sitemiz Anadolu Ajansı
Abonesidir.

Bu Site
İMD Üyesidir.

Yayın İlkeleri .  Künye .  Bize Ulaşın .  RSS | Copyright © 2007 Sonsayfa
Sitemizdeki yazı, resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım:Capitol Medya Yazılım:MuHReM