SONSAYFA DÜNYA HABERLERİ
Karakter Boyutu:      

Fransız, Ermenistan'da konuştu

Sarkozy'nin rakibi "Türkler'e yer yok" dedi ve hangi şartı ileri sürdü?

Issız Adam
ALPER 30'lu yaslarda, gurme sayılacak düzeyde yemek kültürü olan kendi restoranının sahibi iyi bir aşçıdır. Lüks yaşamayı seven, işinde başarılı ama özel yaşantısını her gün farklı kadınlarla birlikte olarak düzene koyamamış..
Film Detay >>
Osmanlı Cumhuriyeti
Film, 1888 yılında başak tarlasında koşan ve sonra Atatürk olduğu anlaşılan çocuğun bir ağaca tırmanıp , kafesteki bülbülü alırken kafasının üzerine düşmesiyle başlıyor. Ardından filmin kararması ile 2007 yılına geliniyor.
Film Detay >>
Aramızda Casus Var
Alkolik olduğu gerekçesiyle CIA'deki işinden kovulan emekli ajan Ozzie Cox, intikam almak için bildiği gizli bilgileri bir cd'ye kaydeder.
Film Detay >>
Lorna'nın Sessizliği
Bir eroinmanla anlaşmalı evlilik yaparak Belçika vatandaşlağınıda geçen Lorna, yaptığı anlaşma gereği bu evliliği sona erdirip Belçika vatandaşlığına geçmek isteyen bir Rus ile evlenecektir.
Film Detay >>

Fransa'da 2007'de yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Nicolas Sarkozy'ye yenilen Fransa için Hareket lideri Philippe de Villiers, "Türkiye, soykırımı tanımalı, ancak tanırsa da AB'ye giremez" dedi.

Ermenistan'ı ziyaret eden ve "Ermeni soykırımı anıtı"nda bir ağaç diken Villiers, Ermeni basına yaptığı açıklamalarda, Türkiye'nin hiçbir zaman AB üyesi olmayacağını öne sürdü. Villiers şunları söyledi:

"İlk olarak bu ülke (Türkiye) coğrafi olarak Asya'da. İkincisi de Avrupa kültürü, inancı ve insan haklarından uzak. Ayrıca, Türkiye'nin AB'ye katılması, Avrupa Parlamentosu'nda bir Türk çoğunluğu anlamına gelir. Bunu hiçbir zaman kabul etmeyiz"

Türkiye'nin "Ermeni soykırımı"nı tanıması gerektiğini öne süren Villiers "Türkiye, Ermeni Soykırımını tanımalı. Bu ahlaki bir görev ancak Avrupa Birliği üyeliği için koşul değil. Ermenistan, benzer değerleriyle Avrupa'ya daha yakındır" şeklinde konuştu.

Philippe de Villiers, Fransız halkının yüzde 80'ının, Türkiye'nin AB hedefine karşı olduğunu da savundu.

 

  Yukarı
             
BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU
            
Eklenen Yorum Sayısı: 2
Misafir     18.11.2008 56:42
Ermenistan Turkiyenin AB ye girmesini istiyor...
Fransiz en az bir sene once soyledigi bize ancak yeni ulasmis...ve bunu buyutmek icin sanki yeni olmsu gibi bazi yorumcular yorum yazmis. Zaten boyle kufurbaz, tehdit eder olusunuzdan dolayi ABye girmemiz uzun suruyor. Haber zannimca sadece bazi kesimlere hizmet ediyor ve irkciligi pompaliyor. Ayrica haber yanlis Ermenistan Turkiyenin ABye girmesini destekleyen bir ulkedir. Hemen pazacalari sivima...
Misafir     18.11.2008 29:40
Sanirim Editör arkadaslar anlayisla karsilayacaklardir

Bu sahis icin yazabilecegim elbette cok sey vardir ama korkarim ozaman Editör arkadaslar kusa cevirirler onun icin sakin olmaya ve objektif olmaya calisacagim. Eger bunlar biz politikaciyiz diye, böyle asagilayici aciklamalari alenen yapabiliyorlarsa,benimde onlara vercegim acik cevap hakkim olmali. ey Philippe de Villiers denen sahis,zat , 1.bizi istemeyeni biz hic istemeyiz cünkü, bizim sevgimizde,nefretimizde yücedir.dolayisi ilede AB sizin olsun,yeterki pis ellerinizi ve emellerinizi ülkemizin üzerinden cekin. cekmezseniz nemi olacak?.onude dedene sor Canakkalede ne olduysa aynisi olur ama busefer baska sekilde. 2.Dinimiz ,Kültürümüz ayni degilmis. Evet elhemdülillah,ne dinimiz nede kültürümuz ayni..Allah yazdiysa bozsun, sizin kültürünuzden olmaktansa kültürsüz yasamayi tercih ederiz. 3.Diyorsunki AB de Türkler demek,Avrupada Türk cogunlugu demektir,bunuda kabül edemeyiz diyorsun: Ya ne sandin.sen Türkiyeyi Uzaktan kumandali ülkecikmi saniyorsun? tabi,altininlarindan,madenlerinden, borlarindan,kisaca bütün zenginliklerinden yararlanacaksin Türkiyenin ama kendilerinin ne söz nede serbest dolasim hakki olacak öylemi..?nerde dolasalim, k..odasindami? 4.her ahir gibi agzinizi actiginizda Sözde Ermeni soy seyinden bahsedersiniz: vazgecin bu asagiliktan. böyle hikayelere karnimiz tok. ayrica, bizim katlettikleri diplomatlarimizin hesabi daha sorulmadi.

            

   VİDEO

Sitemiz Anadolu Ajansı
Abonesidir.

Bu Site
İMD Üyesidir.

Yayın İlkeleri .  Künye .  Bize Ulaşın .  RSS | Copyright © 2007 Sonsayfa
Sitemizdeki yazı, resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım:Capitol Medya Yazılım:MuHReM