Rusya'dan ABD'ye karşı misilleme

Rusya Federasyonu Sergey Lavrov, Sırbistan Dışişleri Bakanı Nikola Selakovic ile Moskova'da düzenlediği basın toplantısında, ABD'nin Rusya'ya karşı yeni yaptırım uygulamalarına yönelik açıklamalar yaptı.

Lavrov, ABD'nin yaptırımlarına karşılık mütekabiliyet gereği atılacak adımları bildirerek, "Moskova, ABD'li 10 diplomatın Rusya'yı terk etmesini teklif edecek." ifadesini kullandı.

ABD'nin Moskova Büyükelçiliği'nde Rus ve üçüncü ülke vatandaşların çalıştırılmaması yönünde prosedürü başlatacaklarını belirten Lavrov, "ABD'nin Rusya'daki diplomatik temsilciklerindeki çalışanların kontrolsüz kısa süreli seyahatleri uygulamasına son verilecek." dedi.

ABD'Yİ YENİ YAPTIRIMLAR İÇİN UYARDI

Lavrov, "ABD, bu çizgiden devam ederse, ABD'den Rusya'da çalışan diplomat sayısını 300'e düşürmesini isteyeceğiz." dedi.

ABD'nin bazı Rusya'daki vakıfların faaliyetlerine de değinen Lavrov, "Rusya'nın iç işlerine açık açık müdahale eden Amerikan sivil toplum kuruluşları ve vakıfların ülkemizdeki faaliyetlerini kısıtlayacağız ve durduracağız." dedi.

Lavrov ayrıca Polonya'nın da 3 Rus diplomatını sınır dışı etme kararına karşılık vereceklerini söyledi.