Babacan'ın ikinci ihaneti deşifre

Ali Babacan'ın 2018 Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde Recep Tayyip Erdoğan için imza vermesine karşın Abdullah Gül için çalıştığını itiraf etmesinin yankıları devam ederken ikinci ihanet iddiası geldi. Mlliyet gazetesi yazarı Zafer Şahin, Babacan'ın AK Parti'ye 2017 yılında referandum sürecinde nasıl ihanet ettiğini bir belgeyle açıkladı.

Babacan'ın Halk TV'de ihanet itirafının kendisinin sosyal medyada yazmasından sonra alevlendiğini söyleyen Şahin, “Kafaca zaten AK Parti’den kopmuştum, uzaklaşmıştım” sözlerini referans alarak 2017 yılında yaşanan skandal bir toplantıyı kaleme aldı.

ÖZEL İSTEKLİ TOPLANTI

Şahin anlattığı olayın 24 Mart 2017 yılında Beypazarı Taş Mektep'te teras katında gerçekleştiğini yazdı. İddiaya göre, dönemin AK Parti Ankara milletvekili Babacan'a 17 Nisan Başkanlık Referandumu için Beypazarı'nda görev verilir. Babacan da ilçeye gitmeden önce özel kalemini AK Partili Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan’ın yanına gönderip toplantı için bazı özel bulunur.

Babacan'ın talepleri arasında şunlar vardır; toplantıda kişi sayısı 20'nin üstüne olmayacak, sadece iş adamlarından oluşacak, gazeteciler olmayacak.

Bu şartların gerekçesi olarak bakanları ezmek istememesi olarak gösteren Babacan istediğini alır.

TOPLANTIDA REFERANDUM YOK

Toplantıya katılanlar Babacan'dan referandumda neden "Evet" denilmesi gerektiğine dair konuşmalar beklerken konuşmanın içeriği çok daha farklı noktalara kayar. Adeta AK Parti'nin politikaları inceden inceye eleştirilir.

Avrupa ve NATO ile ikili ilişkilerin iyi tutulması gerektiğinden; 15 Temmuz sonra bazı pilotların denetimli serbestlik kağıdına imza atmasından duyduğu rahatsızlığa; ekonominin kötülüğünden; Avrupalıların kendisini bakan olmamasına rağmen muhatap alıp görüşmeler yapmasına; Trump'ın görevden alınacağına dair aldığı bilgilere; Dünya Bankası ve ülkelerin merkez bankalarıyla görüşmeler gerçekleştirdiğine kadar birçok konuda açıklama yapar.

Toplantıda konuşulmayan tek konu referandum olur. Bunun üzerine Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan bir tutanak tutar ve genel merkeze iletir.

Babacan’ın hakkı Babacan’a