Netanyahu'dan Biden'a kan donduran istek

Terör devleti İsrail'in Filistin'de terör saldırıları devam ediyor. Şu ana kadar 200'den fazla Filistinli şehit olurken binlerce kişi yaralandı. Özellikle Gazze'ye yönelik hava operasyonu neticesinde Filistin'de büyük bir insanlık dramı yaşanıyor.

Anadolu Ajansı'nın Batılı kaynaklardan aldığı bilgi İsrail'in gözünü ne kadar karatttığının adeta bir göstergesi oldu. Gelen haberlere göre, ABD'li bazı yetkililer İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu'ya pazar ve pazartesi günleri ulaşarak Gazze'ye düzenlenen operasyonları bitirmesini talep ettiler. Netanyahu ise talepleri reddederek, ordunun Gazze'de belirlediği hedefleri imha edebilmesi için 2-3 güne daha ihtiyacı olduğunu söyledi.

Söz konusu kaynaklar, Netanyahu'nun çarşamba veya perşembe gününü işaret etmesine rağmen operasyonun bitirilmesi konusunda herhangi bir teyit alamadıklarını ifade etti.

CNN DE BU BİLGİYİ DOĞRULAYAN BİR HABER YAPTI

AA'nın haberini doğrulayan bir başka haber de CNN'den geldi. İsrail'in Walla News gazetesi muhabirlerinden Barak Rafid, CNN'de katıldığı bir programda İsrailli yetkililerin kendisine operasyonların bitmesi için 24 ile 48 saat arasında bir süreye ihtiyaçları olduğu bilgisini verdiğini belirtti. Rafid ayrıca, Joe Biden'ın İsrail'e operasyonlarının süresinin dolduğuna dair bir mesaj gönderdiğini de belirtti.