Musab Turan'ın FETÖ bağlantıları çıktı

Türkiye dün bir Anadolu Ajansı muhabirinin Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'ye sorduğu provokatif soru ile çalkalandı. Muhabirin sorusu, soru olmaktan ziyade adeta bir saldırı niteliğindeydi. Mafya lideri Sedat Peker'in gündeme taşıdığı konuları anan Musab Turan adlı muhabirin bağlantıları ortaya çıktı.

Anadolu Ajansı muhabiri Musab Turan, bakanların karşısındayken Süleyman Soylu'yu hedef alan soru olmaktan ziyade saldırı niteliğine bürünen bir konuşma yapmıştı. Bunun üzerine Anadolu Ajansı muhabirin iş akdini derhal feshederken, Turan hakkında soruşturma başlatılması için başvuruda bulunmuştu.

AĞABEYİ FETÖ'DEN TUTUKLU BİR POLİS

Bakanlara provokatif soru soran muhabir Musab Turan'ın ağabeyi T.T'nin FETÖ'den tutuklu bir polis memuru olduğu ortaya çıktı. T.T'nin Elâzığ İl Emniyet Müdürlüğünde görevliyken 2017 yılında FETÖ/PYD soruşturmaları kapsamında süresiz açığa alındığı, Bank Asya'da hesaplarındaki artış nedeniyle ihraç edildiği tespit edildi. T.T'nin 2015 yılında Bank Asya hesabında 1.950 TL net giriş ve çıkış olduğuve Elazığ 2. Ağır Ceza Mahkemesinde FETÖ kapsamında tutuklu yargılandığı öğrenildi.

Ayrıca FETÖ'den tutuklanan T.T'nin eşi V.Ç'nin (Turan'ın yengesi) İstanbul Kaçakçılık Şubesi'nde polis olduğu ve FETÖ'den ihraç edildiği belirlendi.

Turan'ın ablası B.U’nun bankadan ATM aracılığıyla kartsız işlemle ihraç edilen FETÖ'cülere para transfer ettiği ortaya çıktı.

MUSAB TURAN KİMDİR?

Musab Turan 1989 yılında doğmuştur.

Yaklaşık 10 yıl Anadolu Ajansı'nda ekonomi muhabirliği görevini yürütmüştür.

Teknoloji ve inovasyon alanlarında Youtube ve benzeri sosyal medya ortamlarında içerik üreticisidir.

Evli ve bir çocuk babasıdır.

'İnovasyön' adlı bir kitabı bulunmaktadır.