Fransız hükümeti yine küstahlaştı

Macron hükümeti sonrası artan oranda Türkiye ile kötü ilişkiler yaşayan Fransa'dan olumsuz mesajlar gelmeye devam ediyor. En son mesaj Fransa'nın Avrupa İlişkileri Bakanı Clement Beaune'dan geldi. Beaune, Türkiye karşı küstahlığa varan sözler sarf etti.

Ursula von der Leyen ve Michel arasındaki koltuk krizinde tarafların farklı açıklamasına rağmen Erdoğan'ı suçlayan Beaune, “Türkiye kötü davrandı. Bu bize karşı yapılmış kasıtlı bir sorun” ifadelerini kullandı.

Fransız bakan konuyu daha sonra yaptırım tehdidine getirerek Türkiye’nin Akdeniz’de ve Avrupa’yla ilişkilerde karar vermesi gerektiğini söyledi. Beaune, “Türkiye gerilimi azaltmayı mı yoksa agresif duruşunu sürdürmeyi mi seçeceğine karar vermeli. Her iki durumda da Avrupa yanıt vermeye hazır olacak. Tedbirlerimizi hazırladık. Yaptırımlar da dahil olmak üzere gerekirse bunları uygulayabiliriz” dedi.

Avrupa’nın gerilimden yana olmadığını ancak çıkarlarını korumaya çalıştığını savunan Beaune, Ankara’nın göndereceği sinyalleri yakından ettiklerini, Türkiye’nin Yunan karasularından gemilerini çekmesinin pozitif, İstanbul Sözleşmesi’nden çıkmasının negatif bir adım olduğunu belirtti.