Ankara'da askeri casusluk operasyonu

27 Ocak’ta  “Devletin Gizli Kalması Gereken Bilgilerini Temin ve Askeri Casusluk” suçlarından soruşturma başlatılmış ve 3'ü emekli 4 asker tutuklanmıştı. O soruşturmada bir aşamaya daha gelindi. Elde edilen bilgiler ışığında 2’si SSB çalışanı, 1’i emekli albay, 1’i muvazzaf albay, 1’i muvazzaf yarbay, 1’i muvazzaf binbaşı, 3’ü özel sektör çalışanı 9 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı. 6'sı yakalanırken emniyet birimleri geri kalan kişilerin izini sürüyor.

27 Ocak'ta başlatılan soruşturma neticesinde  ele geçen dijital veriler TEM ve İstihbarat Şube Müdürlüklerinde incelemeye alındı, analiz ekiplerince detaylı bir araştırma yapıldı. Elde edilen datalar ve analizler neticesinde çok sayıda gizli olduğu belirtilen mesajlaşmaya ulaşıldı.

GİZLİ BELGELERİ YABANCI ŞİRKETLERE SATMIŞLAR

TEM Şube Müdürlüğü, Deniz Kuvvetleri ve Milli Savunma Bakanlığı ile Başsavcılığın koordinesi ile kurulan komisyon çarpıcı bilgilere ulaştı. Elde edilen sonuçlara göre, devletin gizli kalması gereken bilgilerinin yabancı şirketlere satıldığını tespit etti.

2 KİŞİ SAVUNMA SANAYİ SANAYİİ BAŞKANLIĞI ÇALIŞANI

Toplam 9 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı. 9 kişinin çalıştığı yerler şu şekilde:

Toplam 6 kişi yakalanırken, emniyet birimleri geriye kalan 3 kişiyi arama çalışmalarına devam ediyor.