CHP teşkilatları Kılıçdaroğlu'nu istiyor

Cumhuriyet'in kuruluşunun 100. yılına denk gelen 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimi için taraflar çalışmalara şimdiden başladı. Cumhur İttifakı'nın adayı net, Recep Tayyip Erdoğan. Ancak Millet İttifakı ya da bu kurulması muhtemel diğer ittifaklar için bu durum söz konusu değil.

Millet İttifakı'nda İYİ Parti teşkilatları Meral Akşener'in adaylığını kesin olarak isterken CHP teşkilatları da artık Kemal Kılıçdaroğlu'nun Erdoğan'ın karşısında aday olmasından yana. Daha önceki seçimlerde Ekmeleddin İhsanoğlu ve Muharrem İnce'yi sahaya süren Kılıçdaroğlu'na karşı teşkilatlar genel başkanlarının sahada olmasını istiyor. Bu konuyla ilgili son açıklama CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı'dan geldi.

Salıcı, parti teşkilatlarının Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını istediğini söyleyerek “Sayın Genel Başkanımız bu konuda bir açıklama yaptı. Biz o açıklamanın arkasındayız. Sayın Genel Başkanımız Millet İttifakı’nın da yapılan görüşmelerin sonucunda adaylaşırsa ki bizim temennimiz odur; CHP’liler büyük bir inançla Sayın Genel Başkanımızı seçtirtmek için çalışacaktır.” dedi.