Bir saatlik yol kaç dakikaya iniyor?
SONSAYFA Güncel
Karakter Boyutu:   

Bir saatlik yol kaç dakikaya iniyor?

4 bin metrelik yeni tünel ile Dolmabahçe Kağıthane arası kaç dakika?

 

İstanbul'da işkenceye dönen trafiğe çözüm için başlatılan '7 tepe 7 tünel' projesinin Kağıthane-Dolmabahçe ayağı tamamlandı.

Yıl sonunda açılacak 4 bin metrelik tünelle Dolmabahçe'den Kağıthane'ye 5 dakikada gidilebilecek.. Bu kapsamda başlatılan 7 tepe 7 tünel projesinin ilk adımı olan Kağıthane-Dolmabahçe Tüneli'nde sona gelindi. 4 bin metre uzunluğundaki tünel bul yıl sonunda hizmete giriyor. Sırada diğer tüneller var... Proje Müşavir Müdürü Yüksek İnşaat Mühendisi Hamdi Türedi, tünelin Kağıthane-Piyalepaşa ve Bomonti-Dolmabahçe olmak üzere iki kısımdan oluştuğunu belirtti. Bu tünelin açılmasıyla trafikte büyük bir rahatlama yaşanacağını anlatan Türedi şöyle konuştu: "İstanbul'da yapılacak olan diğer tüneller raylı sistemlere ya da deniz ulaşımına entegre edilecek. Bu yolu, trafiğin yoğun olduğu saatlerde 1-1.5 saate gidilirken, tünelin açılmasıyla saatte 70 km hızla giden bir araç 5 dakikada alabilecek." İstanbul'da artık mevcut yolların genişletilmesiyle trafik sorununun çözülemeyeceğinin altını çizen Türeli, "Tünel yollar şart. Çünkü mevcut yollar artık bu yükü kaldıramıyor. Bazı yolları genişletmeye çalıştığımızda istimlak bedellerinin yanı sıra tarihi doku sorunu karşımıza çıkıyor. Bu projelerin 50 yıl önce yapılması gerekirdi" diye konuştu.

33 tünel yapılacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı Altyapı Koordinasyon Müdürlüğü tarafından çalışmalarını sürdürülen 33 tünel yolun toplam uzunluğu 142.4 kilometreye ulaşacak. Yapımı devam eden ve ihale aşamasında olan karayolu tünellerinin toplam maliyeti ise 1 milyar dolar olarak belirlendi.

Bin kişi 2.5 yıl çalıştı

Kağıthane-Dolmabahçe tünelinde yollar altı şeritli olarak inşa edildi. Yerin yaklaşık 60 metre altından gidiyor. 2.5 senedir bin kişilik bir ekibin çalışmasıyla bitirildi. Tünel tamamen bilgisayar sistemi ve kameralar ile kontrol edilecek. 134 farklı senaryo ve çözüm üretildi. Her 250 metrede bir acil çıkış yolları bulunuyor. Tamamen Avrupa ve ABD normlarına uygun olarak inşa edildi.

 


Yukarı
YORUMLAR (0 adet)Yorum Yaz
Henüz Yorum Yazılmamış


 

GÜNÜN YORUMU

TÜRKİYE BULUŞMALARI

Bugünlerde Türkiye’nin çeşitli illerinde demokratik açılım çalışmalarını a…

Devamı »

GAZETE ÖZETLERİ

 
Gündem 
İşte CHP'yi yakacak görüntüler
Şimdi izleyeceğiniz görüntüler CHP'yi çok zorda bırakacak... Gizli tanıkların ifadelerini değiştirilmesi için CHP para teklif etti mi? Ersin'in çantasında ne vardı? Bu çantayı neden bir başkası aldı?
 

Fotoğraf Galerileri

Hüseyin Ekinci

Sonsayfa gündemi değiştirdi
Okunma: 5402

Fuat Tütüncüoğlu

İş Yeri Açan SSK'lılar
Okunma: 709

Videolu Haberler

YALAN HABER 
Bağıştan Hürriyet'e yalanlama
Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, 'AB Kalesi'nde Hacker Muhbir' haberini yalanlayarak, ''Bugün bir gazetede manşet olarak çıkan haberin aslı astarı yoktur.'' dedi.
 
MAGAZİN 
Seda'nın Onur'unu Sibel kaptı
Geçtiğimiz günlerde Seda Sayan’dan boşanan Türk halk müziği sanatçısı Onur Şan, Sibel Can’ın televizyon partneri oluyor.
 
bilgi yarışması

Sitemiz Anadolu Ajansı Abonesidir
Sonsayfa Yayıncılık
Telefon : (0216) 472 27 27
e-posta :

rss
Tasarım : Dizayn Merkez
Programlama : medyabursa
Sitemizdeki yazı, resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Sonsayfa Yayıncılık. 2000-2009 Tüm hakları saklıdır.