Komisyon Uludere ile ilgli kararını açıkladı

Meclis İnsan Hakları Komisyonu, Uludere’de 34 kişinin öldüğü facianın görüntülerini izledi. Komisyon Başkanı Üstün, “Görüntülerden ölenlerin ‘kaçakçı oldukları kanaatine ulaştık’ demek yanlış olur” dedi.

Komisyon Uludere ile ilgli kararını açıkladı

Benzer Haber Başlıkları

Son Güncelleme: 08:32 16 Şubat 2012, Perşembe

Meclis İnsan Hakları İnceleme Komisyonu, Uludere’de 34 vatandaşın yaşamını yitirdiği olayla ilgili olarak Genelkurmay’dan talep ettiği insansız hava aracı Heron görüntülerini dün izledi. Uzmanlar eşliğinde izlenilen görüntüleri, sadece komisyon üyesi milletvekillerinin görmesinme izin verilirken, komisyonun 50 metre yakınına gazeteci ve görevi olmayan personel alınmadı. Olağanüstü güvenlik önlemleri altında 4 saat boyunca izlenen görüntülere ilişkin Komisyon Başkanı Ayhan Sefer Üstün, görüntülerden, ölenlerin kaçakçı olduğu, buna rağmen operasyonun yapıldığı yönündeki iddialara ilişkin olarak, “Bunu iddia etmek mümkün değil. ‘Bu kanaate ulaştık’ demek yanlış olur. Daha inceleme tamamlanmadı. Görüntüler tek başına büyük resmi görmeye yetmez, bütün verileri değerlendirerek sonuca ulaşacağız’’ diye konuştu. Uludere Alt Komisyon Başkanı, AK Parti Ordu Milletvekili İhsan Şener, ise CHP ve BDP’li milletvekillerinin görüntülerdeki insanların kaçakçı olduğunun belli olduğu yönündeki iddialarını eleştirerek şöyle konuştu: “Araştırma henüz sonuçlanmamış. Sonucu belli bir olay olduğu için görüntülerde kaçakçı oldukları belli deniyor. Sonucu belli olmayan bir olay olsaydı terörist mi kaçakçı mı sadece Heron görüntüleriyle anlaşılamaz.”

CHP’liler kaçakçı oldukları kanaatinde

Öte yandan CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir, görüntülerdekilerin kaçakçı olduklarının çok belli olduğunu savundu. CHP’li Komisyon üyesi Levent Gök de, “Ciddi ihmalin olduğu açık şekilde ortadadır” derken, BDP’li Ertuğrul Kürkçü ve CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu “Köylülerin bize anlattıkları ile Heron görüntüleri bire bir örtüşüyor” diye konuştu. 

Dakika dakika Heron görüntüleri

KOMİSYON üyesi milletvekillerinin verdiği bilgiye göre:

15.59: Heron Siirt kırsalından itibaren görüntü almaya başladı.

17.20: Haftanin Deresi ile Kutalma Deresinin kesiştiği alanda 8 aracın görüntüsü kayıtlara girdi.

18.25: Aynı güzergahtan gelen ilk kalabalık grup Heron görüntülerine girdi ve araçların olduğu bölgeye yaklaştı.

18.55: Diğer kalabalık grup aynı güzergahtan Heron görüntülerine girdi.

19.16: Mal yükleyen grup araçlardan uzaklaşmaya başladı.

19.40: Toplanmaya başladılar.

21.39: İlk bombalama.

21.43 : İkinci bombalama.

22.04: Üçüncü bombalama

22.24: Dördüncü bombalama.

22.45: Köylülerin bölgeye doğru yöneldiği görüntüler yer aldı.

23.05: Köylüler olay yerinde.

Haberi Paylaşın:

sizde yorum yapın SESİNİZİ DUYURUN


Üye girişi yapılmadan gönderilen yorumlar Misafir adı ile yayınlanır

ÖNEMLİ NOT : Bu sayfalarda yayınlanan yorumlar okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan sonsayfa.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.