Memurlara maaş farkı müjdesi
Hkümet, kamu çalışanlarının mesleki başarılarını notlandıran uygulamayı kaldırmak için çalışma başlattı.
Benzer Haber Başlıkları
-
PKK'nın gerçek yüzü bu fotoğrafta gizli
Bu fotoğraf 10 yıl önce Murat
-
Sarhoş olmak tarihe karışıyor!
Doktorlar alkolün insanları sarhoş
-
Darbe mağdurlarını sevindirecek haber
Hükümetin, 1971 ve 1980'deki askerî
-
OYAK'la ilgili şok bilgilere ulaşıldı
Eski bir OYAK çalışanın itirafları
-
Kaçırılan başkanın oğluna meaj
Diyarbakır’da teröristler
Son Güncelleme: 08:56 03 Kasım 2009, Salı
Hükümet Sözcüsü Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, ''Demokratik Açılım''ın TBMM'de 10 Kasım Salı günü görüşülmesinin planlandığını açıkladı.
''Demokratik Açılım'' sürecinin de gündeme geldiğini belirten Bakan Çiçek, ''Milli birlik ve beraberliğimizin, kardeşliğimizin daha da kökleşmesi için Demokratik Açılım süreci var. Bu süreçle ilgili olarak TBMM'de bir değerlendirme, bilgilendirme yapılacağı ifade edilmişti. Önümüzdeki salı günü yani 10 Kasım'a denk geliyor, 'muhtemelen' diyoruz, çünkü bu TBMM'nin gündemidir, siyasi partilerimizin guruplarıyla da görüşmek suretiyle önümüzdeki hafta içinde bu konuyu gündeme getirmiş olabileceğiz. Hükümet olarak böyle bir talebimiz var'' diye konuştu.
-''BÜROKRASİ''-
Çiçek, Bakanlar Kurulu toplantısında kamu bürokrasisiyle ilgili değerlendirmeler yapıldığını ifade ederek, şunları söyledi:
''Zaman zaman hepimiz, bürokrasiden şikayet ediyoruz, 'aynı hizmetleri yaptıkları halde farklı maaş alınıyor' diye, eşit işe eşit ücret konusu... Zaman zaman şikayet ediyoruz. Bugün üzerinde durduğumuz üç konu var.
Bunlardan bir tanesi bakanlıklardaki uzman istihdamıyla ilgili konudur. TBMM Başkanlığı dahil, birçok bakanlıklarda ve hatta bağımsız kurullarda 'uzman' adı altında kamu personeli çalışmaktadır. Bunların her birisinin maaşlarında ciddi farklılıklar var. Ve uzmanlardan da bu sebeplerle yeterince istifade edilememektedir. Falanca kuruluş için uzman alınıyor, öbür kurumdaki uzmanın maaşı daha fazla olduğu için bu defa bir yıl sonra buradan oraya geçişler var, dolayısıyla maaş farklılıkları ön planda olduğu sürece kişi A bakanlığı için uzman alıyor ama bir süre sonra bakıyorsunuz girdiği sınavla alakası olmayan başka bir alana kaymış oluyor. Bu da uzman dediğimiz kişilerden istifade noktasında ciddi sıkıntılar meydana getiriyor, dolayısıyla bakanlıklarda uzman istihdamını yeni baştan düzenlemeye tutan bir çalışma... Henüz bu tasarı değil, bu konuda yapılan çalışmayla ilgili Bakanlar Kuruluna bilgi verildi. Bu ayın içinde bunu tasarı haline haline getirerek Meclis'e sunacağız.
Yine bu çalışmada, artık karikatürize hale gelmiş olan memur sicilleri vardır. Bir bakarsınız herkesin sicili, 100, 100, 100 dolu, ama buna karşın etkin, verimli bir kamu yönetimi de söz konusu değildir. Herkes 100 alıyorsa bu kadar sıkıntı niye çıkıyor? Belli ki bu siciller, sicil raporları artık bir kişinin kalitesini, kalibresini kamudaki önemiyle mütenasip bir değerlendirme söz konusu değil. Onun için de sıradan bir işlem haline gelmiş. Bu yükten artık kurtulmak gerekiyor. Sicil raporlarıyla ilgili de yeni bir düzenlemeye gidilecektir. Böylece de bundan dolayı da yargıya bir sürü dava gidiyor. Bilgi Edinme Kanunu çerçevesinde diyelim ki '90 ya da 85 verdiysek, niye 90 değil de 85'... Ondan sonra da yargı kararıyla bu yükseliyor. Bu da çeşitli sıkıntılara sebebiyet veriyor. Lüzumsuz davaların açılmasına sebebiyet veriyor. onun için böylesine artık işlevini bitirmiş bir müessesenin, bir işlemin kamu bürokrasiden çıkarılması lazım, bununla ilgili bir değerlendirme var. Gelecek tasarıda bunu da netleştirmiş oluyoruz.
Bu çalışmada üçünce bir konu daha var. Üst düzey görevlere atamayla usulüyle ilgili önemli değişiklikler yapılmaktadır. Üst düzey dediğimiz tabiatıyla, genel müdür, müsteşar, müsteşar yardımcısı dahil olmak üzere bu konuda bir kısım sıkıntılar var. Burada başarıyı esas alan, hatta özel sektörden de bu görevlerde rahatlıkla istihdama olanak veren veya kamu da çalışıyorsa özel sektöre gitmesine, iki taraflı işlemesine imkan veren bir düzenleme getirilecektir. Bunların hepsini tasarı haline getirmiş olacağız. Bu ay içinde, en geç ay sonunda Meclis'e sevk edilecek.
Kaynak: CNN Türk


sizde yorum yapın SESİNİZİ DUYURUN
Üye girişi yapılmadan gönderilen yorumlar Misafir adı ile yayınlanır
ÖNEMLİ NOT : Bu sayfalarda yayınlanan yorumlar okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan sonsayfa.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.