Gazi Mahallesi'nde meşaleli yürüyüş
Sultangazi'de toplanan bir grup, Tunceli'de 1937-1938 arasında çıkan olayların yıldönümü dolayısıyla meşaleli yürüyüş yaptı.
Son Güncelleme: 23:14 18 Kasım 2011, Cuma
Edinilen bilgilere göre, Sultangazi Fevzipaşa Caddesi üzerinde akşam saatlerinde toplanan yaklaşık 60 kişi, meşalelerle yürüyüş yaptı. 'Unutmayacağız, hesap soracağız' yazılı pankart taşıyan eylemciler, 'Dersim ismi geri verilsin', 'Dersim halkından özür dilensin', 'Hidroelektrik santraller (HES) iptal edilsin' sloganları attı.
Gazi Cem Evi'ne kadar yürüyen grup adına burada bir basın açıklaması yapıldı. Açıklamada, "Siyasi sorumluluk halen katliamı savunan CHP'dedir. Dersim'de yaşanan soykırım gerçeğiyle yüzleşilmediği ve hesabı verilmediği için o günden bugüne inkar ve imha politikası devam etmiştir. Arşivler açıldıktan sonra sorumlular ortaya çıkarılmalıdır" denildi.
Polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı eylem, açıklamanın ardından sona erdi.


sizde yorum yapın SESİNİZİ DUYURUN
Üye girişi yapılmadan gönderilen yorumlar Misafir adı ile yayınlanır
ÖNEMLİ NOT : Bu sayfalarda yayınlanan yorumlar okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan sonsayfa.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.