Bağ-Kur emeklisine intibak müjdesi
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, BAĞKUR'lu esnafın da intibak yasası kapsamına alınacağını müjdeledi.
Benzer Haber Başlıkları
-
Hükümetten memura yeni teklif!
2013 için zam teklifi yüzde 3+3
-
Çözülemeyen zam oranlarında kriz çıkar mı?
Zam pazarlığında son gün adeta
Son Güncelleme: 09:08 25 Ocak 2012, Çarşamba
Bakan Çelik, HİZMET-İŞ'in 33'üncü kuruluş yıldönümü toplantısında müjdeyi verdi. Çelik, Bağkur'lu 12 bin esnafın da intibak yasasına dahil edileceğini açıkladı, buna göre, 2000 yılından önce meydana gelen farklılaşma ortadan kaldırılmış olunacak.
Bakan Çelik, İntibak yasası hakkında şunları söyledi: '2002 yılında yine sistemle oynamanın getirmiş olduğu ve 3 aylık dönem içerisinde aylıklarda farklılaşmayı ortaya çıkan bağ-kurlu esnaflarımızla ilgili de buradaki intibaksızlığı intibağa dönüştürecek bir düzenlemeyi de bu yasaya ilave etmiş olacağız.
Böylece 2000 yılından önce meydana gelen farklılaşmayı eşit şartlarda çalışması, eşit şartlarda pirim ödemesi, farklı zamanlarda emekli olmalarından dolayı veya eşit pirim ve farklı sürelerde çalışmalarına rağmen aynı maaşı alanlar arasındaki olmaması gereken eşitliği ortadan kaldıracak bir düzenlemenin adı intibaktır. "


sizde yorum yapın SESİNİZİ DUYURUN
Üye girişi yapılmadan gönderilen yorumlar Misafir adı ile yayınlanır
ÖNEMLİ NOT : Bu sayfalarda yayınlanan yorumlar okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan sonsayfa.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.