2023'te Erdoğan'ın yerine aday belirlendi

Siyasette en çok konuşulan konuların başında muhalefetin 2023 Cumhurbaşkanlığı Seçimi adayı kimin olacağı. Ortak adayla yola çıkmak isteyen Millet İttifakı'nın adayı için kıyasıya bir rekabet söz konusu.

Ancak ilk defa AK Parti ve MHP'nin buluştuğu Cumhur İttifakı için de böyle bir iddia ortaya atıldı. Yeniçağ gazetesi yazarı Orhan Uğuroğlu'ya göre Erdoğan 2023'te aday olamayacak. Hatta yerine gelecek isim bile belirlendi.

Uğuroğlu, önceki gün yazdığı anayasanın 101. Maddesine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 3. kez Cumhurbaşkanı seçilemeyeceğine dair iddiasına Cumhurbaşkanı danışmanı Mehmet Uçum'dan cevap geldiğini köşesine taşıdı.

Kulislerden bilgi aldığını yazan Uğuroğlu, "Erdoğan aday olamayacağına göre AKP ya da Cumhur İttifakı'nın adayı olarak kimi aday yapar?" sorusunu sordu ve cevaplarını sıraladı.

Berat Albayrak'ın "128 milyar dolar nerede?" sorusuyla şansını kaybettiğini, Binali Yıldırım ve Süleyman Soylu'nun Sedat Peker'in iddiaları sonrası silindiğini, Devlet Bahçeli'nin böyle bir iddiası olmadığını söyleyen Uğuroğlu, AK Parti kulislerinde en çok konuşulan ismin Mevlüt Çavuşoğlu olduğunu söyledi.

Çavuşoğlu'nun seçilme gerekçesi olarak, "Gerek Amerika gerek Rusya gerekse Avrupa Birliği ilişkileri açısından Çavuşoğlu kuşkusuz önemli bir isim." ifadelerini kullanan yazar, AK Parti'nin kimi aday gösterirse göstersin kazanamayacağını belirterek yazısını noktaladı.