Yağmur yağdı İmamoğlu sınıfta kaldı

Göreve geldiğinden bugüne kadar genellikle siyasi tartışmalarla adı anılan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun belediyesi bugün yağan sağanak yağış sonrası yine sınıfta kaldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün daha önce uyarıda bulunduğu sağanak yağış bugün İstanbul'da yağdı. Yağış sonrası şehrin iki yakasında da vatandaşlar büyük zorluklar yaşadı. Kimi yerlerde trafik durma noktasına gelirken, kimi yerlerde su taşkınları nedeniyle vatandaşlar araçlarında mahsur kaldı.

Yağan şiddetli yağış sonrası Bayrampaşa ilçesinde bir AVM'nin önündeki alt geçidi su basarken alt geçitte bir otomobil mahsur kaldı. Araçta kalan iki kişi, kendilerine yüzerek gelen kişiler tarafından kurtarıldı. Aynı ilçede metro istasyonuna doğru giden yolda da su taşkını meydana geldi.

Topkapı Varyant altı da su taşkınının hışmına uğrayan yerlerdendi. Yoldan geçmek isterken suyun altında kalan bir araç çekiciler tarafından güçlükle çıkartılabildi.

İstanbul'un birçok yerinde yaşanan su taşkınları ve su birikintileri sonrası vatandaşlar çareyi otobüs duraklarına sığınmakta bulurken pekçok kişi İBB'nin kayıtsızlığına isyan etti.