Turizm sektörü tamamen aşılanacak

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Almanya'nın başkenti Berlin'de Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas ile bir araya geldi. Heyetler arası yapılan görüşmede ikili ilişkiler, bölgesel konuları, Türkiye - AB ilişkileri, Libya, Afganistan’dan çekilme süreci, Filistin ve turizm konuları ele alındı.

Görüşme bitiminde yapılan basın toplantısında kritik mesajlar verildi. Gümrük Birliği'nin güncellenmesi gerektiğini söyleyen Çavuşoğlu, Libya'daki barış sürecine dair Almanya ile mutabakata vardıklarını açıkladı. Bakan, yabancı askerlerin Libya'dan çekilmesi konusunda hemfikir olduklarını beyan etti.

TURİZM SEKTÖRÜ TAMAMEN AŞILANACAK

Alman turistlerin uğrak adresi olan Türkiye turizmi için Mevlüt Çavuşoğlu'ndan turizm sektörüne müjdeli haber toplantı sonrası geldi. Çavuşoğlu yaptığı açıklamada turizm sektöründe çalışan herkese aşı yapılacağını açıkladı. Çavuşoğlu konu hakkında, "Çavuşoğlu, "15 yataklı otellere bile sertifikasyon verdik. PCR testi uygulamamızı genişlettik. Vaka sayılarımız her geçen gün düşüyor" sözlerini söyledi.

Almanya İçişleri Bakanı Horst Seehofer ile turizm meselesi hakkında konuştuklarını söyleyen Bakan Çavuşoğlu, müsteşarlar düzeyinde de toplantılar yapıldığını aktardı. Turizmin güvenliği adına gerekli önlemlerin tamamen alınacağını ifade eden Bakan, Alman turistleri Türkiye'ye davet etti.