İstanbullu gazetecilere konut müjdesi
Türkiye genelindeki gazetecilerin İstanbul başta olmak üzere kira ve konut sorununa çözüm bulmak için Basın İlan Kurumu’nun başlattığı ‘Medya Mensuplarını Konut Edindirme Projesi’ çalışmalarında sona yaklaşıldı.
Benzer Haber Başlıkları
-
Atatürk'un astırdığı CHP'liler
Ahmet Altan bugünkü köşe
-
Genelkurmay'ın önündeki skandal
Genelkurmay Başkanlığı'nın
-
Fenerbahçe ve Cemaat ilişkisinin perde arkası
Nazlı Ilıcak bugünkü yazısında
-
Tuncay Özkan için kim devreye girdi?
Mehmet Emin Karamehmet, emekli
Son Güncelleme: 10:38 29 Ocak 2012, Pazar
Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay’ın, TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel ile yaptığı görüşmeden sonra iki kurum arasında eylül ayında imzalanan ön protokolün ardından, gazetecilere tahsis edilecek konut sayısı da belli oldu. TOKİ tarafından kentin yeni gelişim alanlarından Kayaşehir’de yapılacak projede, İstanbul medyasında çalışan fikir ve beden işçilerine ilk etapta 1.500 adet konut tahsis edilecek.
Eylül ayından bu yana yürütülen çalışmalarda projenin gerçekleştirileceği alanda TOKİ tarafından arsa temini yapıldı, taslak proje hazırlandı, jeolojik etüd projesi tamamlandı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na gönderilen jeolojik etüd projesinin onaylanmasının ardından tam uygulama projesi hazırlanacak ve ihaleye çıkılacak. Bu süreçlerin tamamlanmasının ardından iki ay sonra (mart sonu veya nisan başı) talep toplama işlemine geçilecek.
Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, TOKİ’nin imkanları doğrultusunda gazeteciler için ilk etapta 1.500 konut tahsis edildiğini belirterek, İstanbul genelinde hazırlanacak yeni çalışmalarla bu sayının arttırılacağını söyledi. Atalay, “Habercilerin konut sıkıntısı sona erene kadar çalışmalarımız devam edecektir” dedi.
NOT:
Taksit sayısı, peşinat miktarı, katılım şartları gibi bilgiler henüz belirlenmemiş olup, TOKİ’den bu konularda bilgi geldiğinde ayrıca açıklama yapılacaktır.


sizde yorum yapın SESİNİZİ DUYURUN
Üye girişi yapılmadan gönderilen yorumlar Misafir adı ile yayınlanır
ÖNEMLİ NOT : Bu sayfalarda yayınlanan yorumlar okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan sonsayfa.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.