Tam kapanma sonrası ne olacak?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi'ye mülakat verdi. Koca, Çin aşısının gelmemesinden Biontech aşısında randevuların süresinin uzatılmasına dünyadaki aşı savaşlarından hedeflenen vaka sayısına ve tam tedbir kararlarının geleceğine dair kritik açıklamalar yaptı

BODRUM-ÇEŞME MUTASYONU OLUR MU?

Sahil bölgelerine yaşanan akını değerlendiren Koca, bu yolculukların doğru olmadığını ve olumsuz sonuçlar doğuracağını belirtti. 17 günlük tam kapanmada sahil bölgelerinin daha sıkı denetleneceğini belirten Bakan, bu göçün Bodrum-Çeşme mutasyonuna sebep olmayacağını düşündüğünü söyledi.

HEDEF 5 BİN VAKANIN ALTI

Bakan Koca "Tam kapanmadan sonra ne bekliyorsunuz?" sorusuna Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 5 bin vakanın altını hedef gösterdiğini söyleyerek bu rakama bayram sonrası için ulaşmayı amaçladıklarını söyledi.

TAM AÇILMA MI OLACAK?

Bakan Koca, Abdülkadir Selvi'nin "Tam kapanmadan sonra tam açılma mı olacak?" sorusuna ise temkinlik yaklaşarak "Bunun dengeli bir süreç olmasını ama pratik hayatı da zorlayan bir süreç olmaması için kontrollü geçişin daha anlamlı olacağını düşünüyorum" cevabını verdi.

AŞILAMADA HEDEF NE?

Bakan, yaz aylarında aşılama hedefinin ne olduğuyla ilgili soruya 18 yaş ve üstünün aşılamasını yaz aylarında tamamlamakta kararlı olduklarını, hedef kitle olan 65 yaş üstünü yüzde 90'ın üzerinde aşılamayı amaçladıklarını söyledi.

SPUTNİK V'DEN 50 MİLYON DOZ GELECEK

Rusya ile imzalanan Sputnik V aşısına değinen Koca, yaptıklarıyla anlaşmayla beraber 6 ay içinde 50 milyon doz koronavirüs aşısının geleceğini belirtti.