Kılıçdaroğlu'na Âmentü'lü gönderme

İYİ Parti’nin Grup Toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını cevaplayan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ve kendisinin olası Cumhurbaşkanlığı adaylığı soruldu. Akşener bu sorulara Âmentü ile ince bir cevap vermeyi tercih etti.

Kılıçdaroğlu için “Kendisi olmayı düşünebilir, orada bir sakınca yok” diyen Akşener, "Sizin de gönlünüz adaylıktan yanaydı" sözünün hatırlatılmasına:

"Bugüne kadar ben öyle bir şey demedim. Duydunuz mu ağzımdan? Biz, millete odaklı bir çalışma yapıyoruz. Milletin dertlerini dinliyoruz, kamuoyunun gündemine getiriyoruz. En önemlisi de 20 Ocak 2020'den beri geziyorum. Bu çalışmayı yaparken şahsıma, partime veya benim herhangi hayalime yönelik ki Türkiye'den başka bir hayalim yok onu da net bir şekilde söyleyeyim, en küçücük bir toz zerresi kadar bir şey yapmıyoruz. Yani esnaf, vatandaş, işsiz genç özne. Dolayısıyla vatandaşımız da bunu gördü. Seçime çok zaman var, o zaman neler olur hep birlikte görürüz. Hayrihi ve şerrihi min Allah'u teala. (Hayır ve şer Allah'tandır)" cevabını verdi.