Fransa'dan Türkiye'ye çok güzel haber

Koronavirüs pandemisinin en çok vurduğu sektörlerden biri de turizm oldu. Avrupa ülkelerinde uygulanan seyahat kısıtlaması nedeniyle zor günler yaşayan sektöre beklenen güzel haber Fransa'dan geldi.

Fransa, Türkiye'yi seyahat kısıtlamalarında kırmızı listeden çıkardı.

Türkiye'nin Paris Büyükelçisi Ali Onaner, resmi Twitter hesabından, Fransa'nın seyahat kısıtlamaları listesinde Türkiye'nin kırmızı listeden turuncu listeye alındığını açıkladı. Bu kararla birlikte Türkiye'den Fransa'ya yolculuk yapacak kişilerin Fransa'da 10 gün boyunca zorunlu karantinada kalmasına gerek olmayacak.

SEYAHAT KISITLAMASINDA 3 LİSTE VAR

Fransa pandemi sürecinde ülkeleri 3 ana listeye ayırmış durumda: Yeşil, Turuncu ve Kırmızı liste.

Yeşil listede yer alan ülkeler, virüsün etkin olarak yayılım göstermediği ve virüs varyantlarının bir tehdit oluşturmadığı ülkeler olarak değerlendiriliyor. Bu listede yer alan ülkelere seyahat kısıtlaması uygulanmıyor, bu ülkelerden Fransa'ya gelmek isteyen yolculardan eğer aşı olmuşlarsa test istenmiyor ancak eğer koronavirüs aşısı olmamışlarsa yalnızca test yaptırmaları isteniyor.

Turuncu listede yer alan ülkeler, virüsün etkin olarak yayılım gösterdiği ancak kontrol altına bulunan ülkeler olarak değerlendiriliyor. Bu listede bulunan ülkelerden Fransa'ya seyahat etmek isteyen yolcular eğer koronavirüs aşısı yaptırmışsa yalnızca test yaptırmaları gerekiyor. Ancak koronavirüs aşısı yaptırmamışlar ise Covid-19 testi yaptırıp 7 gün karantina altında beklemeleri gerekiyor.

Kırmızı listede bulunan ülkeler, virüsün etkin olarak yayılım gösterdiği ve kontrol altında tutulamadığı ülkeler olarak değerlendiriliyor. Bu ülkelerdeki yolcuların Fransa'ya seyahatlerine zorunlu hallerde izin veriliyor. Bu listeden gelen yolcuların Covid-19 test sonuçlarını yaptırıp eğer aşı olmadıysalar 10 gün karantinada kalmaları gerekiyor.