Ankara Valisi kötü haberi verdi

Yurt genelinde yeni tip koronavirüs (Covid-19) vaka sayılarında düşüş yaşanırken Ankara'da tam tersi bir süreç yaşanıyor. Ankara Valisi Vasip Şahin'den Ankara'daki pandemi hastanelerine azalmanın aksine önemli bir uyarı gitti.

Vali Şahin, geçtiğimiz Perşembe günü Ankara’da pandemi hastanesi statüsündeki bazı hastane yönetimleriyle uzaktan erişimle bir araya geldi.

ÖNÜMÜZDEKİ 15 GÜN AĞIR HASTA SAYISI ARTMASI BEKLENİYOR

Çok kısa gerçekleşen görüşme sırasında Ankara Valisi Şahin, artacak ağır hasta sayısına dikkati çekti. Önümüzdeki 15 gün ağır hasta sayısının artmasının beklendiğine vurgu yapan Vasip Şahin, bu nedenle hastane yönetimlerinden destek olunmasını istedi.

YOĞUN BAKIM KAPASİTELERİ YÜZDE 10 ARTILSIN EMRİ

Sağlık Bakanlığı pandemi statüsündeki özel hastanelerden servis ve yoğun bakımlarına alınan vaka sayısının yüzde 10 artırılması talimatını verdi. Bakanlık ayrıca, devlet hastanelerinde görülen yoğunluk nedeniyle virüslü olmayan hastaların özel hastaneler tarafından tedavi altına alınmasını istedi.

AYNI KİŞİDE İKİ FARKLI MUTASYON GÖRÜLDÜ

Ankara’daki bir kişide hem İngiliz, hem de Brezilya mutasyonu Covid-19 virüsü tespit edildi. Hastanın tedavisine başlandığı bildirildi.