Anadolu Efes potada şov yaptı

Anadolu Efes, THY Avrupa Ligi'nin en zor deplasmanlarından biri olan Belgrad'da adeta şov yaptı. Bir ara 19 sayı öne geçtiği Partizan maçını kazanan temsilcimiz, bozuk para ve çakmak yağmuru altında karşılaşmayı tamamladı.

Anadolu Efes potada şov yaptı

Benzer Haber Başlıkları

Son Güncelleme: 09:40 21 Ekim 2011, Cuma

Euroleague’de Final-Four iddiası ile yola çıkan Anadolu Efes, ilk maçında Belgrad’da Partizan deplasmanına çıktı. Yoğun bir atmosferde oynanan maç, tribünler gibi sıcak başladı.

Barac 2 dakikada 3’ledi

Her iki takım da hücumda inanılmaz bir yüzde ile oynarken, Partizan, NBA yıldızı Pekoviç’i çember altında çok iyi kullandı. Efes’in 2.17’lik devi Barac, 2 dakikada Pekoviç’in karşısında 3 faul alıp kenara geldi. Buna rağmen hücumda özellikle Vujaçiç ve Ersan’la oyuna tutunan Efes, ilk çeyreği 1 sayı geride geçti: 28-27. Efes’in alan savunmasına karşılışık Partizan, Milosajlijeviç ve Andusiç’le üçlükler bulunca, 14’te 7 sayılık farka ulaştı: 42-35. Oyuna giren Kinsey savunmada toplar çalarken, Kerem Tunçeri hem attı, hem attırdı, ekibimiz 9-0’lık seriyi yakalayıp soyunma odasına 48-45 üstün gitti.

Savunma dersi verdik

İkinci yarıda ise tam tersi bir görüntü vardı. Tam 3.40 dakika sayı olmazken, Kinsey’in üçlüğü skoru 51-45’e getirdi. Efes’in baskılı savunması ise Partizan’ı şaşkına çevirdi. Ekibimiz bu bölümde tam 7 top çaldı, 4 de blok yapıp potasını kapatırken, gerçek bir savunma dersi verdi. Partizan, 6 dakika sayı bulamazken Efes farkı 11’e çıkardı: 56-47. İyi savunma devam etti. Savanoviç’in üçlükleri ve serbest atışları ile fark giderek açıldı, 3. periyot 68-51 sona erdi. Son bölümde Partizan, Macvan’ın üçlükleri ile oyunda kalmaya çalıştı. Fark bir ara 11’e kadar indi ama Efes, Savanoviç ve Kinsey’le, rakibin yaptığı her hamleye karşılık verdi. Üstünlüğünü koruyan ekibimiz maçı 84-73 kazanıp Euroleague’e galibiyetle başladı.

SALON: Pionir Arena

HAKEMLER: Guerrino Cerebuch - Vicente Bulto - Panagiotis Anastopoulos

PARTIZAN MT:S (73): Acie Law 6 (1 ribaund-3 asist), Dusan Kecman (1 ribaund- 3 asist), Miroslav Raduljica 9 (3 ribaund), Vladimir Lucic 6 (3 ribaund), Dragan Milosavljevic 10 (1 ribaund- asist), Petar Bozic (1 asist), Marko Cakarevic (2 ribaund- 3 asist), Milan Macvan 14 (7 ribaund- 2 asist), Danilo Andusic 7 (1 ribaund-2 asist), Nikola Pekovic 21 (6 ribaund-1 asist)

ANADOLU EFES (84): Vlado İlievski 4 (4 ribaund-2 asist), Tarence Kinsey 18 (3 ribaund), Kerem Tunçeri 6 (2 ribaund-6 asist), Cenk Akyol 1 (1 ribaund-1 asist), Esteban Batista 7 (1 ribaund- 1 asist), Sasha Vujacic 14 (2 ribaund-2 asist), Dusko Savanovic 17 (3 ribaund), Ersan İlyasova 10 (4 ribaund- 3 asist), Ermal Kurtoğlu 5 (4 ribaund)

1. PERİYOT: 28-27

2. PERİYOT: 17-21

3. PERİYOT: 6-20

4. PERİYOT: 22-16

Haberi Paylaşın:

sizde yorum yapın SESİNİZİ DUYURUN


Üye girişi yapılmadan gönderilen yorumlar Misafir adı ile yayınlanır

ÖNEMLİ NOT : Bu sayfalarda yayınlanan yorumlar okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan sonsayfa.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Facebook Sayfamız