Erdoğan normalleşme tarihini açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti teşkilatlarıyla bayramlaşma programına katıldı. Partililerin bayramını kutlayan Erdoğan gündeme ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, 17 Mayıs sabahı bitecek olan tam kapanma tedbirleri sonrası neler olacağının işaretini verdi. Cumhurbaşkanı, Pazartesi günü yapılacak Bakanlar Kurulu sonrası alınacak yeni kararlar için halka sesleneceğini söyledi.

Vaka, ağır hasta ve vefat sayılarında önemli ölçüde düşüş yaşandığını ve Pazartesi günü kontrollü normalleşme takviminin açıklanacağını söyledi. Erdoğan, geçtiğimiz yaz alınan hızlı normalleşme kararları sonrası tekrar virüsün kritik seviyenin üstüne çıktığına işaret ederek, yeni dönemde normalleşmenin daha ihtiyatlı olacağını ve mayıs onuna kadar kontrollü normalleşmenin yapılacağını belirtti.

Erdoğan yaptığı açıklamada, Haziran ayından itibaren koronavirüs tedbirlerinin önemli ölçüde gevşetileceğini ve yeni normalleşme dönemine geçileceğini söyledi.

"Niyetimiz mayıs ayı sonuna kadar ihtiyatlı hareket etmeyi sürdürmek, hazirandan itibaren tedbirleri önemli ölçüde gevşetmeyi planlıyoruz." diyen Cumhurbaşkanı, turizm sektörüne ve esnafa destek vermeye devam edeceklerini belirtti.