Karakter Boyutu:   

Kılıçdaroğlu CHP'de Savaş Çıkartacak

30 Temmuz 2010 Cuma

Yasin Özışık


Warning: Smarty error: mailto: missing 'address' parameter in /home/sonsayfa/public_html/_library/MBCMS/1.1.8/site/2.6.26/Smarty.class.php on line 1093

Ne yapardı Kılıçdaroğlu?

 

Arkasında attığı her adımı takip eden, söylediği her sözü atasözü yapan “yoldaş medyası” olmasa ne yapardı?

 

Büyükanıt döneminde verilen e-muhtırayı “AK Parti iktidarının devam etmesi için hazırlandı” dediğinde arkasından alkış tutanı olmasaydı ne yapardı?

 

Hem partisinin hem de kendisinin o muhtıra sonrası askere tuttuğu alkışı bugün yumruk yapmasını “komploya karşı savaş” ilan edenler olmasaydı Gandi Bey ne yapardı?

 

“Anayasa Mahkemesi kabul etmezse çatışma çıkar diyen Genel Başkanı’na niye sesini çıkartamadın?” sorusunu sorabilecek bir televizyona çıksaydı ne yapardı?

 

Gerçekten ne yapardı Kılıçdaroğlu?

 

Galiba hiçbir şey yapmaz, yine kaçardı.

 

Vallahi alıştık artık bu haline.

 

Nasıl bir siyasi hafızadır bu Kemal Bey. Nasıl bir unutkanlık (!)

 

Daha dün siz ve partiniz verilen e-muhtırayı miting miting dolaşıp desteklemediniz mi? Başta eski Genel Başkan’ın Baykal ve Sav’uran Önder’in destek vermedi mi askere?

 

Eeee! Neyin işbirliği oluyor bu affedersiniz?

 

AK Parti ve Büyükanıt arasında bir işbirliği vardı, partiniz de bu oyunu algılayamayıp hükümetin ömrünü uzatacak tavırlarda bulundu. Siz de o dönem sade bir milletvekili olduğunuz ve arzu haliniz bu vahim işbirliği ve komploya ses çıkaracak vaziyette olmadığı için sessiz olmak zorunda kaldınız. Aynen böyle oldu değil mi?

 

Yemezler. Bu defa yemezler.

 

Türban dediniz geri adım attınız, Kürt sorunu dediniz geri adım attınız, 35. madde dediniz geri adım attınız, CHP’de Baykalcıları tasfiye edeceğim diye Önder’inize kıyım yaptırdınız. Daha ne oldu partinin başına geleli “ampulü patlatacağım” dediniz kaçak elektrik kullanıyorsunuz.

 

Ama mevzu bahis darbe olunca… Orada durun.

 

Ne gazeteciler ne köşe yazarları ne siyasetçiler ne de halk bu kadar salak değil.

 

Size kimse partiyi ayağa kaldır, yak yık, Baykal’ı devirmeye teşebbüs et demedi.

 

Ama sırf oy kaygısıyla herkesin gözünün içine baka baka yalan da söylemeyin. Popülizmin de bir sınırı var. Her keseden bu kadar bol atılmaz.

 

Başbakan adayı, iktidar alternatifi olarak gösterilen Kemal Bey, daha çiçeği burnundayken ulusalcıları bile aşan komplo teorileri kurmaya başladı.

 

CHP’nin tabanının Kemal Kılıçdaroğlu’nu acilen uyarması gerekiyor. Yoksa CHP bir 30 yıl daha iktidarı zor görür.

 

Baykal da samimiyetsizliği yüzünden kaybetmişti, Kılıçdaroğlu da o yolda gidiyor.

 

 

BU GÜRSEL TEKİN CHP’DE SAVAŞ ÇIKARTACAK?

 

İddia ediyorum CHP için 29 Temmuz 2010 günü bir milattır. Nedir bu günün önemi. Kılıçdaroğlu, Best FM’de Hadi Özışık’a açıkladı: Gürsel Tekin, Genel Başkan Yardımcısı olacak. Artı ne görev verecek onu daha açıklamadı.

 

Ama dahası da var. Beraber mitinglere gidecekler, yerel yönetimleri dizayn edecekler.

 

Bu adımın anlamı şu: Kendisinin Önder Sav tarafından kukla gibi oynatıldığını ve tabanda kıyım yapıldığını fark eden CHP lideri, Gürsel Tekin’i hem bu oynatmaya mani olsun hem de yönetimi eline alabilsin diye seçti.

 

Kılıçdaroğlu’nun amacı Tekin’e ahde vefa değildir. Amacı Önder Sav ile parti içinde hesaplaşabilecek tek örgütçü olan Gürsel Tekin’i önemli bir göreve getirip iki kanat savaşırken sarsılmaz liderliğini göstermektir.

 

Halka en yakın olan adamın “çekim gücünü” kullanabilmek de var tabi ki. Gürsel’in çekim gücünü kullanmak istiyor Gandi. İstanbul’da sağladıkları başarının aslında kime ait olduğunu gayet iyi bildiği için yanı başındaki madeni değerlendirmek istiyor.

 

Yargıları bir kenara bırakırsak Gürsel Tekin’in göreve gelişiyle kesin olan, Önder Sav ile Tekin arasında parti içinde bir savaşın çıkacağı olarak gözüküyor.

 

Kim galip çıkar bilinmez ama bu kez Sav’ın işi kolay olmayacak. Düşmanını en zayıf anında yiyemediyse hiç ama hiç kolay olmayacak.

 

Çünkü bu defa karşısında o temcit pilavını yiyen adam durmayacak.

 

 

GALATASARAY NEDEN BU KADAR İĞRENÇ?

 

“Galatasaray’ı nasıl buldun?” diye soracak olursanız tek kelime edebilirim: İğrenç. Ne kadrosunda hayır var ne teknik direktöründe.

 

Arda olmasa gol bile atamayacak bir takım ruhuna sahip olmuş. Disiplin yok, hücumda organizasyon yok, orta saha evlere şenlik. Pas yapacak adam kalmadı takımda.

 

Hele defansta Servet gibi bir facia var ki sormayın gitsin. Her aldığı topu ayağında tutmaya çalışması sadece beni çıldırtmıyordur umarım.

 

Ayhan, Sabri, Mustafa Sarp, Aykut… Son halini görünce bunlara Hakan Balta ve Barış’ı da eklemek mümkün.

 

Ne işi var Galatasaray’da bunların. Altyapıda yetenek mi yok ki hala bu paslanmış motorları arabaya monte etmeye çalışıyorsunuz.

 

Rijkaard’ı gördükçe Hıncal Uluç’un ellerinden öpesim geliyor vallahi. Uluç en güzel cevabı verecektir ona. Bana söz düşmez.

 

Adnan Polat’a da hiçbir şey dememek gerek. Haldun Üstünel’i bitirecek kadar sığ görüşlü birine cevabı Galatasaray Kongresi en iyi şekilde verecektir.

 

Galatasaray’ın tarihindeki en büyük transferleri gerçekleştiren adamı, Adnan Sezgin gibi bir futbol cahiline tercih eden birini umarım kongrede parça pinçik ederler de tüm camia kurtulur.

 

Heyhat ki ne heyhat!

YORUMLAR (0 adet)Yorum Yaz
Henüz Yorum Yazılmamış

 

GÜNÜN YORUMU

Şu palavraya bakın!!!

Elimde “Referandum 2010” başlıklı bir bülten var… Ön yüzünde bazı sanat&…

Devamı »

GAZETE ÖZETLERİ

Gündem 
Şok! Bizzat Yargıtay dinlemiş
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, yürüttüğü soruşturma sonucunda Yargıtay ve Danıştay'ın dışarıdan dinlenmediğine karar verdi.
 

Fotoğraf Galerileri

Erol Akpınar

Bayrama Girerken
Okunma: 1138

Yasin Özışık

Erbakan'ın Önder Sav'dan Ne Farkı Var?
Okunma: 2186

Sevda Türküsev

Bayramınız Bayram Olsun...
Okunma: 1056

İrfan Sönmez

NİÇİN EVET
Okunma: 451

Ömer Özkan

Karar Senin Kardeşim
Okunma: 719

Metin Yener

Şaşırmayın Sayın Başbakan!..
Okunma: 6016

Makbule Batur

Rahibe Kıyafeti
Okunma: 1332

Burhan Özfatura

Ramazan'ı Cennet'te yaşamak..
Okunma: 1151

Fuat Tütüncüoğlu

Tarım Bağ-Kur’lular bu yazıyı iyi okuyun
Okunma: 1443

Nusret Türker

REFARANDUM
Okunma: 1838

Videolu Haberler

Tekzip 
İl başkanı Şimşek'e ikinci şok
Bahçelievler'de meydana gelen ve CHP'li bir kadının broşür dağıtırken AK Partililer tarafından dövüldüğü iddiasının doğru olmadığı ortaya çıktı.
 
MAGAZİN 
"Tecavüz sahnesinde yastık yoktu"
Hülya Avşar, 1986’da oynadığı ‘Fatmagül’ün Suçu Ne?’ filminin dizi versiyonunda rol alan ve tecavüz sahnesi için...
 

Sitemiz Anadolu Ajansı Abonesidir
Sonsayfa Yayıncılık
Telefon : (0216) 472 27 27
e-posta :

rss
Tasarım : Dizayn Merkez
Programlama : medyabursa
Sitemizdeki yazı, resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Sonsayfa Yayıncılık. 2000-2009 Tüm hakları saklıdır.