ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, The Wall Street Journal gazetesine bir yazı gönderdi. Yellen'in yazısında Kongre'de uyarıda bulunarak isteklerinin kabul edilmemesi halinde ABD'yi tarihi bir mali krizin beklediğini yazdı.

ABD'nin Kovid-19 pandemisinin etkisindeki krizden yeni çıktığını belirten Yellen, yeni bir krizle karşı karşıya kalmamaları gerektiğini yazdı.

Yellen, Kongre'nin tarihini hatırlatarak 1960'dan bu yana ülkenin borç limitini yaklaşık 80 kez yükselttiğini veya askıya aldığını belirtti. Bunun bir kez daha yapılmaması halinde Hazine Bakanlığının nakit dengesinin yetersiz seviyeye düşeceğini ve federal hükümetin borçlarını ödeyemeyeceğini yazdı.



Yellen, "ABD hiçbir zaman temerrüde düşmedi. Ülkenin temerrüde düşmesi, devam eden halk sağlığı acil durumunun zararını artıracak tarihi bir mali krizi tetikleyebilir." uyarısında bulundu.

Ayrıca Yellen, temerrüdün faiz oranlarında ani bir artışı, hisse senedi fiyatlarında keskin bir düşüşü ve diğer finansal çalkantıları tetikleyebileceğine belirterek "Mevcut ekonomik toparlanmamız resesyona dönüşebilir. Bu krizden kalıcı olarak daha zayıf bir ulus olarak çıkabiliriz." ifadesini kullandı.