Fenerbahçe Başkanı Ali Koç yaklaşan yeni başkanlık seçimi öncesi FBTV'de önemli açıklamalarda bulundu.

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Koç, "Emre Belözoğlu ile devam edecek misiniz?" sorusuna Fenerbahçelilerin hiç beklemediği bir cevap verdi. Başkan, yeni sezonda Belözoğlu ile çalışmayacaklarını ifade etti.

Emre Belözoğlu'na müteşekkir olduklarını söyleyen Koç, son 10 maçlık periyotta kazandığı 23 puandan övgüyle bahsetti. Erol Bulut döneminden daha iyi bir sonuç elde ettiklerini ve futbol ortaya koyduklarını belirten Koç, şampiyonluğu Sivasspor maçıyla kaybettiklerini belirtti.



Teknik direktörlük konusunda üç seçenekleri olduğunu söyleyen Koç, "Biri Emre'yle devam etmek, biri yabancı ve tecrübeli bir teknik adam altında Emre Belözoğlu'nun tecrübe kazanması, hocanın da Emre'nin mevcudiyetiyle Türkiye'ye hakim olması, üçüncüsü de yepyeni teknik direktör. Olabilecek şartlarda yerli tek teknik direktör Emre Belözoğlu olarak görüyorum." sözlerini söyledi.

Belözoğlu'nun 5-10 sene sonra Türkiye'nin en iyi teknik direktörü olacağını belirten Koç, şuan Fenerbahçe'nin içinde bulunduğu durum nedeniyle onunla devam etmenin çok büyük bir risk olduğunu açıkça söyledi ve yeni bir hocayla çalışacaklarını vurguladı.