Gedson Fernandes transferini son dakikaya kadar kovalayan ve Benfica'ya 10 milyon euroları bulan teklifler yapan Galatasaray istediği sonucu elde edemeyince alternatif isimlere yönelmişti. Sarı kırmızılı ekip Elneny, Mendy gibi isimler gündemdeyken yine bir sürprize imza attı ve scouting transferi gerçekleştirdi.

Galatasaray, Portekiz ligi takımlarından Famalicao'da top oynayan Gustavo Assunçao'yu bir yıllığına kiraladığını borsaya bildirdi. Yapılan açıklamaya göre, oyuncunun sezon sonunda satın alma opsiyonu yine Galatasaray'da olacak.

ASSUNÇAO'NUN MALİYETİ

Elde edilen bilgilere göre Gustavo Assunçao'nun kiralanması için Galatasaray, oyuncunun kulübüne 100 bin euro kiralama ücreti ödeyecek. Sarı kırmızılı ekip oyuncuyu sezon sonunda satın almak isterse 3,5 milyon euro bonservis ücreti ödeyerek transferini gerçekleştirebilecek.

Ayrıca oyuncunun 500 bin euro yıllık garanti ücret alacağı belirtildi.



GALATASARAY'DAN AÇIKLAMA

Kulüpten yapılan açıklamada, "Profesyonel futbolcu Gustavo Assunção ve kulübü FC Famalicão ile oyuncunun 2021-2022 sezonu sonuna kadar geçici transferi konusunda anlaşmaya varılmıştır. Ayrıca Galatasaray’ın 2021-2022 sezonu sonunda futbolcunun bonservisini satın alma hakkı bulunmaktadır." ifadelerine yer verildi.

GUSTAVO ASSUNÇAO HEYECANLI

İmza töreninin ardından GSTV'ye açıklama yapan Assunçao şu açıklamaları yaptı:

  • Benim için bir rüya gerçekleşti. Galatasaray’ı iyi tanıyorum. Galatasaray inanılmaz büyük bir tarihe ve başarılara sahip bir kulüp. Avrupa’daki başarıları ortada. Böyle büyük bir camiadan teklif aldığım için gururluyum. Zaten hiç düşünmeden kabul ettim.
     
  • Arda Turan’ı çok seviyorum. Beni hatırlar mı bilmiyorum ama Atletico'da inanılmaz büyük bir idolü. Altyapıda hepimizin idolüydü. Galatasaray’da aynı şekilde çok büyük bir idol. Onunla yeniden karşılaşacağım ve aynı takımda oynayacağım için çok heyecanlıyım.
     
  • Galatasaray taraftarları için sahaya çıkıp yüzde yüzümü, hayatımı vermek istiyorum.