Öğretmen adaylarının uzun zamandır yolunu gözlediği öğretmen atamaları sonunda gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla düzenlenen 021 yılı Öğretmen Atama Töreni'nde 20 bin öğretmenin ataması yapıldı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ile birlikte sahnede yer alan Cumhurbaşkanı kura çekimi için sayı çekimi yaptırdı.

Kura çekiminin ardından yapılan atamaları değerlendiren Erdoğan, "Tüm öğretmen adaylarımız için inşallah öğretmenlikleri de ülkemiz için hayırlı olsun diyoruz. Kendilerine başarılar diliyoruz. Aileleriyle birlikte de mutluluklar diliyoruz." ifadelerini kullandı.



Törende eğitime ilişkin bilgiler de paylaşan Cumhurbaşkanı, Türkiye'nin OECD istatistiklerini de paylaştı. 2002 yılında 500 bin öğretmene sahip olduklarını hatırlatan Erdoğan, şuan bu rakamın 1 milyon 200 bin dolaylarında olduğu bilgisini aktardı.

Eğitim bütçesini savunma bütçesinin önüne alarak büyük destek verdiklerini açıklayan Erdoğan, "Bu sürecin asli unsuru olan öğretmenlerimizin özlük haklarında büyük iyileştirmeler yaptık. Nitekim Avrupa'da son 20 yılda öğretmen maaşlarını en çok iyileştiren ülke Türkiye'dir. AB'nin bu konudaki raporuna göre Avrupa'da öğretmenler için zorunlu ders saati en düşük ülke yine Türkiye'dir." sözlerini sarf etti.

"OECD ORTALAMASINI YAKALADIK"

Sınıf ortalamaları hakkında da bilgiler veren Cumhurbaşkanı, "Bugün artık Türkiye'deki sınıf ortalama mavcutları İngiltere, Avusturalya, Fransa gibi ülkelerdekinden daha düşük, Almanya ve ABD'yle yaklaşık aynı seviyededir. Yaptığımız atamalarla ilkokullarda 15, orta okul ve lisede 13 öğrenci düşen OECD ortalamasını yakaladık." dedi.