Göreve geldiği günden beri spekülasyonları bir türlü sona ermeyen Ekrem İmamoğlu yine çok tepki çekecek açıklamalarda bulundu.

Geçen sene eli arkasında Fatih Sultan Mehmet Türbesi'nde dolaştığı için vatandaşlar tarafından yoğun tepkiye maruz kalan ve hakkında inceleme başlatılan İmamoğlu bu sene kendisiyle beraber keşife çıkan ve ellerini arkada bağlayan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç'e "elin arkada geziyorsun, arada karışık yap. Tek tip yapınca uydurmak kabiliyeti artıyor" dedi.

KARADENİZ'E SIĞINDI

Ekrem İmamoğlu'nun dalga geçer tarzda söylediği sözler üzerine Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç de alayın dozunu arttırarak "Allah'tan Fatih heykelini daha koymamışlar" dedi.

Bunun üzerine İmamoğlu, Karadenizlilerin yokuş yukarı çıktıkları için ellerini hep arkada bağlayarak yürüdüğünü ve çocukluklarından beri bunu yaptıklarını söyledi.

Anıtkabir'e giderken eli önünde duran İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Fatih Sultan Mehmet Türbesi'nde eli arkada dolaşmasına "Karadenizli olduğumuz için" açıklaması yapması vatandaşlar tarafından samimiyetsizlik olarak nitelendirildi.