Siyaset dünyasında zaman zaman yaptığı gaflarla gündeme gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bu kez İklim Bakanlığı vaadi yüzünden bir gafa daha imzasını attı.

Cumhurbaşkanı adaylığına hazırlandığı bilinen ve bu konuda öne çıkmak için pekçok vaatte bulunan Kılıçdaroğlu,  gençlere hitaben kaleme aldığı 'İklim Mektubu'nda ekolojik bir yıkımla karşı karşıya olduklarını belirterek dünyanın gittiği uçurumu işaret etti. Uluslararası bir kararlılıkla ülkeyi daha yaşanabilir kılmanın politikalarının hazır olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı:

 "Dünyaya örnek olacak ekolojik sıçramamızı birlikte yaşama geçireceğiz. Türkiye'yi evrensel kriterlere uygun bir ekosistemin uygulayıcısı ve dünyadaki öncüsü yapacağız.

Tüm canlıların yaşam hakkına saygılı, yeraltı ve yer üstü kaynaklarını ekolojik sınır ve şartlara uygun olarak değerlendiren; karar süreçlerinde demokratik ve siz gençlerin doğrudan denetimine, katılımına açık bir çevre politikasını hayata geçireceğiz.

Her alanda olduğu gibi iklimde, doğada, ekosistemde, suda, tarımda, kent ve kır yaşamında adaleti sağlayacağız; çevrenin binlerce yıllık kadim adaletinin önüne barajlar kurmayacak, yollar yapmayacak, engeller çıkartmayacağız.

Bu bağlamda, Millet İttifakı'nın iktidarında doğal ekosistemin korunması ve eski haline döndürülmesini koordine edecek İklim Bakanlığı'nı kuracağız. Bakanlığın kadrolarını büyük ölçüde sizler oluşturacaksınız. Bugünün gençleri olan sizlerle birlikte, sizin de çocuklarınız için, evrenin bilinen en güzel gezegenini, yeniden sağlıklı mavi küreye dönüştürelim. Türkiye'den başlayalım. Ülkemizin ve dünyanın ekolojik geleceğini kurtaralım. Başarabiliriz, geleceği değiştirebiliriz."

ZATEN YAKIN ZAMANDA KURULDU

İklim Bakanlığı kurma sözü veren Kılıçdaroğlu'nun unuttuğu bir şeyin olduğu kısa sürede ortaya çıktı. Türkiye, TBMM'de tüm partilerin oy birliğiyle kabul ettiği Paris İklim Anlaşması sonrası, 1 Kasım 2021 tarihinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın adını, "Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı" olarak değiştirmişti.