Cumhurbaşkanı adayı olmak için kolları sıvayan ve bu konuda propaganda yaptığı belirtilen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı'ndaki partilerden istediğini alabilmiş değil.

Birkaç defa genel başkan yardımcıları tarafından aday olacağın söylenen ancak diğer ittifak üyeleri tarafından tenkit edilen Kılıçdaroğlu, FOX TV'de İsmail Küçükkaya'nın programında dikkat çeken bir açıklama yaptı.



"BİRDEN FAZLA ADAYIMIZ OLABİLİR"

Kılıçdaroğlu konuşmasında "Cumhurbaşkanlığı’nı kişiye indirgemek kadar yanlış bir şey yok. Önce şunu düşünmeliyiz, bu ülkeye nasıl bir cumhurbaşkanına ihtiyacı var? Önce kuralları koymalıyız. Temiz biri olacak, vatandaşlar arasından ayrım yapmayacak, nefsine hakim olacak, 'güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçmeyeceğiz' demeyecek. Aday olacak kişinin devleti bilmesi gerek. Bilen bir insan kurumları geleneklerini bilir.  Bizim adayımızı ittifak belirleyecek. Bir araya geleceğiz, ilkeleri konuşacağız. Ondan sonra 'adayımız budur' yada birden fazla adayımız olabilir. Bu konu erken bir konu." ifadelerini kullandı.