Yaptığı birçok operasyonla terör örgütü PKK/YPG'nin bölgede güçlenmesine engel olan ve Akdeniz'e çıkmasına mani olan Türkiye'den terör koridoru için henüz hayallerini bitirmeyenlere yönelik ciddi bir ikaz yapıldı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sinop Valiliği tarafından düzenlenen Sinop Muhtarlar Buluşması'nda bölgede yaşanan gelişmeler hakkında konuştu. Türkiye'nin çevresinin karıştırılmak istendiğine değinene Bakan Soylu, "Etrafımızı karıştırıyorlar. Ama Erdoğan da çaktırmadan yapacağını yapıyor. Onlar bize hamle yapıyor, o da Doğu Akdeniz’e giriyor. Onlar bize hamle yapıyor, Libya’nın halkına milletine sahip çıkıyor. Amerika Ay’da, Avrupa Ay’da, onlar yaya kalıyorlar." ifadelerini kullandı.

"FESİNİ KAFASINA TERS GİYDİRİRİM"

Türkiye'nin PKK'nın Akdeniz'e çıkıp devletleşmesi yolundaki planlara izin vermeyeceklerini örgütün ismini vermeden belirten Soylu, "Orada terör koridoru oluşturmaya çalışıyorlar, biz de ona güzel bir cevap veriyoruz. Afrin’e giriyoruz, Cerablus’a, Azez’e, Elbab’a, Marez’e girdik mi? Resulayn’a, Tel Abyad’a girdik mi? Hadi bakalım oluştur terör koridorunu da görelim. Bu milletin gücünü kimse sınamasın. Türkiye’nin gücünü kimse sınamasın, sınayanın fesini kafasına ters giydiririm." sözlerini sarf etti.