Uzun zamandır yeni bir spor yasası çıkarmak isteyen ve özellikle kronik hale gelen futbol kulüplerinin borçlanmalarının önüne geçmek isteyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'de kurmaylarına bu konuda talimat verdi.

Yeni yasa için hazırlıklara başlayan AK Parti taslak metin üzerinde çalışmalarına devam ediyor. Trabzonspor ve Kulüpler Birliği Başkanı Ahmet Ağaoğlu ile yapılan toplantıda, Ağaoğlu'nun da fikirlerini alan kurmaylar bir yol haritası üzerinde çalışmalarını sürdürüyor.

KULÜPLER ANONİM ŞİRKET OLACAK

Elde edilen bilgilere göre ilk amaç kulüplerin dernek statüsünden çıkarılıp anonim şirket gibi yönetilmesi olarak gösteriliyor. Mali şeffalığın amaçlandığı yeni yasada kulüplerin Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından denetlenmesi öngörülüyor.



YÖNETİCİLER BORÇLARDAN SORUMLU OLACAK

Hazırlanan taslağa göre kulüp yöneticileri görev aldıkları dönem için borçlardan sorumlu tutulacak. Kulübü borçlandırıp zarar ettiren başkan ve yöneticilerin böylelikle önüne geçilması amaçlanıyor.

MENAJERLİK SİSTEMİ DEĞİŞECEK

Yeni yasayla birlikte menajerlik sisteminin de değiştirileceği, TFF'ye bağlı kurullar için değişiklikler yapılacağı ve kulüplerin borçlanmalarının önüne kısıtlamalar getirileceği belirtiliyor.

AK Parti kurmaylarının hazırladığı taslak son halini aldıktan sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayına sunulacak.