Daha önce hem AK Parti döneminde yapılan hem de Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın yaptığı metro projelerini kendi döneminde yapılmış gibi belirten İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na bakanlıktan kötü bir haber geldi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, resmi Twitter hesabından yaptığı duyuruda, İstanbul'da bakanlığın yapmış olduğu metroların simgesinin değiştirildiğini açıkladı.

Bakan Karaismailoğlu, "İstanbul’da metronun yeni simgesi" şeklinde bir paylaşımla yeni logoyu paylaştı.



İBB'DEN TEPKİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sözcüsü Murat Ongun'dan bu karara tepki geldi. Ongun, Karaismailoğlu'nun gönderisini alıntılayarak yazdığı tweette "Sayın Bakan, İstanbul'daki metronun simgesi 1992'den beri M'dir. Siz İBB'de görevdeyken de öyleydi, İstanbul'da en çok metro yapılan bu dönemde de M olarak kalacak. Hizmet İstanbul'a hizmettir, ayrıştırmak hiç hoş değil." ifadelerini kullandı.

İSTANBUL'DA İKİ AYRI METRO SİMGESİ DÖNEMİ

Elde edilen bilgilere göre, artık İBB'ye ait metrolar ile Ulaştırma Bakanlığı'na ait metroların simgeleri birbirlerinden farklı olacak. Bakanlık kaynakları bu kararın son zamanlarda İBB'nin, bakanlığın yaptığı projeleri sahiplenmesinin bu kararda etkili olduğunu belirtiyor.