Kredi çekip dolar alanlar için BDDK'dan uyarı

Merkez Bankası'nın bir kez daha faizleri indirme kararının ardından gözler bir kez daha doların fiyatına çevrildi. Bu konuda bazı bireysel ve tüzel müşterilerin kredi çekip dolar aldığı şikayetleri üzerine Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) harekete geçti.

BDDK resmi sitesinden yaptığı açıklamada, Türk Lirası üzerinden kredi çekip bunu döviz kurlarına yatıranları uyardı. Kurum, kullanılan kredilerin amacına aykırı işlemlere konu edilmesi halinde inceleme ve değerlendirmeler kapsamında tespitler yapılacağını açıkladı.

BDDK'dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bireysel veya tüzel müşterilere Türk Lirası cinsinden kullandırılan kredilerin amacına aykırı işlemlere konu edilmemesine yönelik gerekli kontrollerin azami seviyede oluşturulması hususunda Kurumumuz, gözetim ve denetimi altındaki kuruluşları talimatlandırmıştır. Söz konusu talimatlarımız kapsamında gerekli inceleme ve değerlendirmelerimiz devam etmekte olup, tespit edilen aykırılıklar hakkında gerekli idari işlemler tesis edilmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."