Elon Musk'tan Bitcoin'e kazık

Adı kripto para ve spekülasyonlarla sürekli olarak anılmaya başlayan Elon Musk bu söylentileri haklı çıkaracak bir hamle daha yaptı.

Musk'ın sahibi olduğu Tesla şirketi, otomobil satışlarında daha önce açıkladığı Bitcoin ile alışveriş yapabilme seçeneğini iptal ettiğini duyurdu.

Resmi twitter hesabından bir açıklama yayınlayan Musk, Bitcoin için harcanan enerjinin bir "çılgınlık" olduğunu ve çevreye çok büyük zararları olduğunu açıkladı. ABDli iş adamı, Bitcoin madenciliği ve işlemleri için artan fosil yakıtı kullanımı için kaygılı olduğunu söyledi.

TESLA SÖZÜNDEN DÖNDÜ

Ayrıca Tesla'nın daha önce aldığı araç satışlarında Bitcoin kullanabilme kararı iptal edildi. Hatırlanacağı üzere Tesla, kripto para piyasasına çok hızlı bir giriş yapmış ve 1,5 milyar dolarlık bir yatırımla Bitcoin alımı yapmıştı.

BİTCOİN DÜŞÜYOR

Bu açıklamaların ardından Bitcoin'de çok hızlı bir düşüş yaşanıyor. 56 bin dolar seviyelerinde bulanan kripto para, 46 bin dolar seviyelerine gerilemiş durumda.

Bitcoin'in yanında diğer kripto para birimlerinde de büyük düşüşler yaşanıyor.

ELON MUSK KRİPTO PARA PİYASASINDAN ÇEKİLECEK Mİ?

Elon Musk, bu kararların ardından kripto paralarını satıp satmayacağı sorusuna da açıklık getirdi. Musk, elindeki Bitcoin'leri satmayı düşünmediğini ve kripto para madenciliğinin sürdürülebilir bir konuma gelmesi durumunda elindekileri kullanabileceğini açıkladı.