Erdoğan'ın ekonomide büyüme tahmini

Kanal 7, Ülke TV, 24 TV, TVNET ve TV 360'ın ortak yayınında gazetecilerin sorularını cevaplayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gündeminde ekonomi vardı.

EKkonomide kendileri için dört başlığın önemli olduğunu söyleyen Erdoğan, bunların yatırım, istihdam, üretim ve ihracat olduğunu belirtti. İstihdam konusunda güzel gelişmelerin olduğunu aktaran Cumhurbaşkanı "Yatırım olursa istihdam gelir. Arkasında üretim ve ihracat gelir. Burada 2.5 puan rekor bir düşüşle 10,6'ya düştü. Artık bu iyiye doğru bir gidiş olacak. Bütün sektörlerde istihdam artışı yaşandı. Böyle bir dönemdeyiz." dedi.

Hizmet sektöründe istihdamın pandemi öncesinin seviyesine yaklaştığını belirten Erdoğan, sanayi istihdamının ise 6 milyonu aştığını açıkladı.

Türkiye ekonomisinin pandemiden en az etkilenen ülkelerden biri olduğunu, ülke ekonomisinin bir atılım içerisine girdiğini belirten Erdoğan, 2020'de yüzde 1,8, 2021'in ilk çeyreğinde yüzde 7 büyüme yakaladık. Yıl sonu büyüme beklentimiz yüzde 5,8'in üzerinde." ifadelerini kullandı.