Erdoğan'dan Merkez Bankası müjdesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti İl Başkanları Toplantısı'nda bir konuşma yaptı. Konuşmasının bir bölümünde ekonomiye değinen Erdoğan birçok kalemle ilgili önemli bilgiler verdi.

Türkiye'nin bölgesinde egemenlik haklarını gerçek anlamda kullanabilen az sayıdaki ülkelerden biri olduğunu belirten Erdoğan, göreve gelmeden önce yüzde 1,1 ortalama ile büyüyen Türkiye'yi yüzde 5,1 seviyesine getirdiklerine açıkladı.

İHRACATTA HEDEF 200 MİLYAR DOLAR

Ülkeye yapılan yatırım miktarının 70 milyar TL düzeyinden 1,4 trilyon TL'lere çıkardıklarını söyleyen Cumhurbaşkanı, ihracatı 36 milyar dolardan 170 milyar dolara yükselttiklerini belirterek "Bu yıl inşallah 200 milyar doların üzerine çıkarmış olacağız." dedi.

HEDEF CARİ FAZLA

Konuşmasında ayrıca cari açık konusuna da değinen Erdoğan, pandemi öncesi dönemde cari fazla verdiklerini ve yakın zamanda bu tabloyu yeniden yakalayacaklarını açıkladı.

MERKEZ BANKASI REZERVLERİ 109 MİLYAR DOLAR OLDU

Muhalefet tarafından sıkça eleştirilen Merkez Bankası rezervleri hakkında konuşan Erdoğan, "Merkez Bankası rezervlerimiz şu anda 109 milyar dolar seviyelerinde. Süreci tamamlanan işlemlerle önümüzdeki günlerde bu rakam 115 milyar doların üzerine çıkacak." ifadelerini kullandı.

MİLLİ GELİRDE HEDEF TRİLYON DOLAR SEVİYESİ

Milli gelirimizin göreve gelmeden önce 238 milyar dolar olduğunu ancak bugün 960 milyar dolara ulaştıklarını belirten Cumhurbaşkanı "Son yıllarda döviz kurundaki dalgalanma başta olmak üzere, yaşadığımzı hadiseler sebebiyle, bir miktar düşen milli gelirimizi en kısa sürede trilyon doların üzerine çıkartacağız." sözlerini sarf etti.