CHP kaybetti Erdoğan kazandı

Açılışından önce büyük tartışmalara sebep olan İstanbul Havalimanı'nda kazanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan oldu. Yeşilköy'deki Atatürk Havalimanı'nın kapatılmasına şiddetle karşı çıkan, yeni havalimanında rüzgardan dolayı uçakların iniş yapamadığını, zemininde çökmeler olduğunu, arazi yapısının uygun olmadığını söyleyen muhalefet, yeni havalimanının zarar edeceği iddialarında haksız çıktı. Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ)'nden yapılan son açıklamaya göre İstanbul Havalimanı için 2020'de hiçbir garanti ödeme yapılmadı.

DHMİ'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada "Karalanmaya çalışılan İstanbul Havalimanı, Avrupa Seyrüsefer Emniyeti Teşkilatı (EUROCONTROL) tarafından salgın döneminde Avrupa'nın en yoğun havalimanı olarak ilan edilmiştir." ifadelerine yer verildi.

"HİÇBİR GARANTİ ÜCRET ÖDEMESİ YAPILMAMIŞTIR"

İGA Havalimanı İşletmesi İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kadri Samsunlu da konuyu twitter hesabından dile getirdi. Daha önce yapılan eleştirileri ima eden Samsunlu "Ama karalama yapılırsa kurumlar zarar görür. İGA'ya 2020 yılında hiçbir garanti ödemesi yapılmamıştır. İçinde bulunduğumuz zor şartlarda elimizden gelenin en iyisini yapmaya ve azim ile çalışmaya devam edeceğiz." dedi.