Turizmde 2019 yılının rekoru kırıldı

Kurban Bayramı nedeniyle 9 günlük tatil ilan edilen Türkiye'de bu karardan en büyük kârı turizm sektörü elde etti.

Sektörün altın yılı olarak kabul edilen ve koronavirüs pandemisine girmeden önceki son turizm yılı olan 2019 yılının Kurban Bayramı dönemine göre yüzde 35-40 oranında yükseliş oldu.

Bayram öncesi 10 milyon kişilik seyahat ve 10 milyar TL gelir bekleyen sektör temsilcileri umdukları rakamı yakaladıklarını açıkladı.

Sadece Fraport TAV Antalya Havalimanına, 9 günlük bayram tatili döneminde Antalya'ya dış hatlardan 3 bin 134, iç hatlardan 684 uçuş yapıldı.

Yurt dışından 596 bin, yurt içinden 112 bin olmak üzere, yalnızca hava yoluyla 708 bin yerli ve yabancı turist Antalya'ya geldi.

2019 YILI GEÇİLDİ

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Sururi Çorabatır, turizimde 2019 yılı rakamlarını geçtiklerini belirterek Mersin'den Çanakkale'ye kadar Akdeniz ve Ege sahillerimiz beklenenin üzerinde rağbet gördü. Kapadokya, Pamukkale gibi iç bölgelerimizde de doluluk söz konusu oldu. Bu yıl, turizmde en iyi yılımız olan 2019'un üzerine çıkıldı." ifadelerini kullandı.

Çobatır ayrıca 50'den fazla ülkeden turist geldiğini vurgularken İngiltere'nin Türkiye'ye seyahat kısıtlaması kararını kaldırmasını beklediklerini ve bu kararın özellikle Ege bölgesini olumlu etkileyeceğini belirtti.