1 Haziran'dan sonra esneme geliyor

Koronavirüs ile mücadele kapsamında Ramazan ayı ve bayramında 17 günlük tam kapanma tedbirlerini başarıyla atlatan, ardından 1 Haziran'a kadar kademeli normalleşmeye geçen Türkiye'de gözler hükümetin alacağı yeni tedbir kararlarına çevrildi.

Özellikle bu süreçte büyük zarar gören esnaflar hükümetten gelecek açılma haberlerini dört gözle bekliyor. Bu doğrultuda herkesin kulağı artık önümüzdeki hafta başında toplanacak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplanacak bakanlar kurulunda olacak.

HAFTASONU KISITLAMALARI SÜRECEK

Fahrettin Koca'nın Bilim Kurulu ile yaptığı görüşmeler sonrasında vereceği tavsiyeler üzerine hükümetin bazı kararlar alması bekleniyor. Giderek azalan ve 7 bin 500'lere kadar gerileyen vaka sayıları sonrası bazı kısıtlamaların sona erdirilmesi ya da esnetilmesi bekleniyor.

Bu doğrultuda; hafta içi saat 21.00'de başlayıp ertesi sabah 05.00'te sona eren sokağa çıkma yasakları kaldırılacak. Hafta sonu cuma günü saat 21.00'de başlayıp pazartesi saat 05.00'te biten sokağa çıkma yasağı ise devam edecek.

Ancak bu konuda belirleyici etken yüz bin kişide çıkan vaka sayısının oranı olacak. Belirli bir oranın altında kalan illerde bu karar esnetilebilir.

İŞ YERLERİ MÜŞTERİLERE AÇILIYOR

Gel al ve paket servis olarak hizmetlerine devam eden yeme içme yerlerine ise 1 Haziran sonrası içi müjdeli haber verilebilir. Bu doğrultuda iş yerlerinin büyüklük ve kapasitesine göre "kontenjanlı" hizmet vermesine izin verilebilir.

Uzun süredir masada müşteri kabul edemeyen yeme içme yerlerinin hem açık hem kapalı alanlarda belirli bir kapasiteyle meşteri ağırlamalarına izin verilmesi düşünülüyor.