2021'de kaç tane PKK'lı öldürüldü?

Türkiye'nin ülkesinde ve bölgesinde barışı ve huzuru korumak için yürüttüğü terör operasyonları hız kesmeden devam ediyor.

Yurt içinde ve Irak'ın kuzeyinde devam eden operasyonlarda birçok başarı elde edildi. Yaz aylarına güçlü girmek isteyen bölücü terör örgütü PKK'ya bahar aylarında düzenlenen operasyonlarla büyük darbeler vuruldu.

Hulusi Akar son yaptığı açıklamada terör operasyonlarının bilançosunu açıkladı.

TCG Anadolu Çok Maksatlı Amfibi Hücum Gemisi'nde incelemeler yapan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar terörle mücadeleye dair önemli açıklamalar yaptı.

1 Ocak 2021 tarihinden bugüne yapılan operasyonlara değinen Akar, toplamda 1107 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Bakan ayrıca 23 Nisan tarihinde başlatılan Pençe Şimşek ve Pençe Yıldırım harekatlarında toplam 124 teröristin etkisiz hale getirildiğini belirtti.

Teröre geçit vermemekte kararlı olduklarını söyleyen Akar, "Teröristlerin inleri başlarına yıkıldı, yıkılmaya devam ediliyor. Oradaki bütün mağaralar, dereler, tepeler Mehmetçik tarafından tek tek kontrol edilmeye devam ediliyor.” ifadelerini kullandı.

PKK terör örgütünün sözde elebaşlarından Sofi Nurettin'in Kuzey Irak'ta etkisiz hale getirilmesine değinen Akar, YPG'nin PKK'dan bir farkının olmadığını bunları dile getirenlerin Türkiye'nin aklıyla alay etmeye çalıştığını söyledi. Akar, "Akıllarını başlarına toplasınlar. Bu kadar açık bir konunun tartışma konusu haline getirilmesi ahlaki değildir. Bu konuda bizim kararımız ortadadır. Bunu da herkesin görmesi lazım.” ifadeleriyle ABD'ye net bir mesaj gönderdi.