CHP'de bir istifa daha

Muharrem İnce'nin yeni parti kuracağını açıklamasından sonra Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) istifalar devam ediyor. Son olarak CHP Kütahya eski milletvekili ve parti meclisi üyesi Prof. Dr. Gaye Usluer partisinden istifa ettiğini açıkladı.

"PARTİ ÜYELİĞİNDEN İSTİFA ETTİM"

Prof. Dr. Gaye Usluer, “Bugün itibariyle Cumhuriyet Halk Partisi üyeliğinden istifa ettim. Birlikte yol yürüdüğüm tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Barış, özgürlük, adalet, demokrasi mücadelesine vazgeçmeden devam edeceğim.” dedi.

Kararını duygusal hislerle almadığını ve uzun zamandır düşündüğünü söyleyen Prof. Dr. Usluer, “Düşünülerek alınmış bir karar, duygusal bir karar değil. Bir şekilde siyasi hayatım devam eder. Çok uzun zamandır düşünüyordum, duygusal bir karar değil. Düşünülerek alınmış bir karar. Hayırlı olsun inşallah. Gelecekte ne olur şu anda bilmiyorum.” şeklinde konuştu.

MEMLEKET PARTİSİ'NE YEŞİL IŞIK

Gelen sorular üzerine yeni bir partiye katılmayacağını söyleyen Usluer "Şimdilik bir parti yok" diyerek Muharrem İnce'nin yeni partisi Memleket Partisi'ne yeşil ışık yaktı.