Fethullah Gülen'in veliahtı koronavirüsten öldü

Fethullahçı Terör Örgütü'nün üyeleri bir bir paketlenip ülkeye getirilirken kimileri de doğal yollardan ölmeye başladı.

FETÖ'nün kırmızı bültenle aranan önemli isimlerinden Mehmet Ali Şengül, Almanya’da koronavirüsten öldü.

Yakalanması için başına 10 milyon lira ödül konulan Şengül'ün Hessen eyaletindeki bir hastanede 3 aydır tedavi gördüğü belirtildi.

GÜLEN'İN YERİNE GEÇECEKTİ

Terör örgütü ele başısı Fethullah Gülen 1966 yılında örgütü kurduğunda en yakınındaki 14 kişiden birinin de Mehmet Ali Şengül'ün olduğu ve Gülen ölünce yerine geçeceği söyleniyordu.

Şengül'ün Türkiye'de düzenlenen kumpas operasyonlarını yürüten "Başyüceler" ya da "İstişare Heyeti" olarak da bilinen "Karanlık Kurul"un üyelerinden biri olduğu aktarıldı.

GÜLEN'İN VEKİLİ OLMUŞTU

Gülen’in sadık adamlarından biri olarak gösterilen Mehmet Ali Şengül, 16 Şubat 1983’te gözaltına alınmış, 2 haftalık sürenin ardındanserbest bırakılmıştı.

Hakkında yürütülen soruşturmalara rağmen Diyanet İşleri Başkanlığı’ndaki görevini sürdüren Şengül, Samsun’a tayini olunca örgüt içinde "Samsunlu Hoca" olarak adlandırılıyordu.

Örgütün Avustralya, sonra İsviçre, daha sonra ise Almanya koordinatörlüğüne getirilen Şengül, Gülen'in Türkiye’den kaçmasının akabinde yerine vekalet etmişti.

MUSTAFA ÖZCAN'IN RAKİBİYDİ

1999 yılında terör örgütünün asker-polis sorumlusu olan Şengül, 2001 yılında Orta Asya sorumlusu olarak atanmıştı. Şengül ayrıca Uzak Doğu imamlığını da yürütmüştü.

FETÖ’nün veliahtı Şengül, Türkiye imamı Mustafa Özcan ile liderlik kavgası veriyordu.

FETÖ ÇATI İDDİANAMESİNDE VARDI

Şengül, FETÖ çatı iddianamesinde örgüt içindeki tayin, terfi ve yönlendirmelerin yapıldığı istişare heyetinde olduğu gerekçesiyle yer almıştı.

15 Temmuz darbe girişimi öncesi ülkeden firar eden Şengül hakkında “silahlı terör örgütü yöneticiliği” ve “anayasal düzeni ihlale teşebbüs” başta olmak üzere birçok suçtan yakalama kararı bulunuyordu.