FETÖ'nün yargı fişlemeşi deşifre

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının FETÖ’nün yurt genelindeki adliye ve ceza infaz kurumu personeli mahrem yapılanmasına karşı yürüttüğü soruşturmada çarpıcı bilgilere ulaşıldı.

Yeni Şafak'ın haberine göre, soruşturma kapsamında 71 şüpheli hakkında hazırlanan iddianame tamamlandı.

Ankara 21. Ağır Ceza Mahkemesi’ne teslim edilen iddianamede, şüphelilerin “silahlı terör örgütü kurma ve yönetme” suçundan 22,5 yıla kadar hapis cezaları talep edildi.

İddianamede yer alan bilgilere göre, Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) için çalışan hakim ve cumhuriyet savcıları da adliye çalışanlarının bilgilerini toplamış. Bu bilgileri saklamak için şifreleme sistemi kullanan örgüt, dosyaları  fotoğraf, müzik, video veya Excel dosyalarının arkasına saklamış.

ŞİFRELEME SİSTEMİ DEŞİFRE EDİLDİ

FETÖ'nün elde edilen bilgilerin yakalanmamıs için bir tür şifrleme sistemi kurduğu ortaya çıktı. Sisteme göre, liste Excel dosyasında listelendi ve üst yöneticiye takdim edildi. Üst yönetici daha farklı bir formülasyonla listeyi değiştirdi. Formülasyona göre fişlenen personellerin soyadının ilk üç harfinden sonraki kısmı karmaşık harflerle değiştirildi. Personelin adı ile babasının adının yerleri değiştirildi. Meslek sütunundaki bilgilerin son 3 yada 4 harfinden sonrakiler soyadı bilgisinden oluşturuldu.

"GEREKİRSE YUTUN" EMRİ

Excel'de hazırlanıp dönüştürülen bu mahrem bilgiler, küçüklüğü sebebiyle SD telefon kartında muhafaza edildi. Bu kartı “Tırnak” olarak adlandıran FETÖ, örgüt üyelerine zor durumda kalmaları halinde kartı yutmaları emrini verdi.

KULLANDIKLARI KODLAR

İddianamede, şifreleme için örgüt terminolojisinde kullanılan kodlamalar şu şekilde ifade edildi: