TSK'dan Irak'ın kuzeyine büyük hava harekâtı

Son zamanlarda özellikle Irak'ın kuzeyinde MİT-TSK işbirliğiyle yürütülen operasyonlar tüm hızıyla sürüyor.

Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) 200 kilometre derinlikteki Irak’ın kuzeyi Asos bölgesinde PKK terör örgütü mensupları tarafından kullanılan hedefleri tespit etmesi sonrası TSK harekete geçti.

20’den fazla uçağın katıldığı hava harekâtı icra eden TSK; teröristlere ait barınak, sığınak ve mühimmat depoları, sözde karargah yerleri ile mağaralardan oluşan 28 hedefi imha etti.

HULUSİ AKAR OPERASYONU YÖNETTİ

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Org. Yaşar Güler ve Kuvvet Komutanları'nın da hazır bulunduğu operasyonu Hava Kuvvetleri Harekat Merkezi'nden sevk ve idare etti. Akar'ın talimatıyla başlayan operasyon, uçakların hedefleri tam isabetle vurup emniyetli bir şekilde üslerine dönmesinin ardından sona erdi.

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Milli Savunma Bakanlığı resmi internet sitesinden, "Irak’ın Kuzeyindeki Terör Hedefleri Hava Harekâtı ile Yerle Bir Edildi" başlıklı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin bölücü terör örgütüne karşı etkin ve kapsamlı terörle mücadele harekâtı büyük bir azim ve kararlılıkla yürütülmektedir.

Bu kapsamda; 200 kilometre derinlikteki Irak’ın kuzeyi Asos bölgesinde bulunan ve teröristler tarafından kullanılan hedeflere, Millî İstihbarat Teşkilatı ile koordineli olarak 24 Ağustos 2021’de hava harekâtı düzenlenmiştir.

20’den fazla uçağın katıldığı hava harekâtı ile teröristlere ait barınak, sığınak ve mühimmat depoları, sözde karargah yerleri ile mağaralardan oluşan 28 hedef imha edilmiştir.

Büyük oranda yerli ve millî mühimmat kullanılan hava harekatında terör örgütünün söz konusu bölgedeki varlığına ağır bir darbe vurulmuştur.

Asil milletimizin bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından ülkemizin ve milletimizin güvenliği için terörle mücadeleye en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar devam edilecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.