Kritik terfilerin yapılacağı YAŞ başladı

Koronavirüs ve orman yangınlarının gölgesinde bu yılın en önemli toplantılarından biri olarak kabul gören Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısı başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan toplantının en önemli gündem maddesi Türk Silahlı Kuvvetler'deki (TSK) atama ve terfi dosyaları olacak.

Ele alınacak en kritik kararlardan biri kuvvet komutanlarının göreve devam edip etmeyecekleriyle ilgili olması bekleniyor. Yaş haddini tamamlamayan Orgeneral Yaşar Güler'in Genelkurmay Başkanlığı görevine devam etmesi beklenirken bir üst rütbeye terfi edecek yada emekliye sevk edilecek general ve amiraller belirlenecek.

ÜMİT DÜNDAR EMEKLİ OLACAK MI?

YAŞ toplantısında büyük öneme sahip konulardan biri de Orgeneral Ümit Dündar'ın durumu. Görev süresini ve yaş haddini tamamlayan Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar'ın emekliye sevk edilip edilmeyeceği merakla bekleniyor.

KUVVET KOMUTANLARININ DURUMU BEKLENİYOR

Öte yandan geçtiğimiz sene  görev süreleri birer sene uzatılan Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ile ilgili yeni bir karar alınması da bekleniyor.

Kararlar doğrultusunda bazı korgenerallerin bir üst rütbeye terfi etmesi beklenirken kadro yetersizliği nedeniyle emekliye sevk edilecek olanların durumları hakkında da karar verilecek.

YAŞ kararları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayının akabinde yürürlüğe girecek.