MİT ve TSK'dan PKK'ya bir ortak darbe daha

Son zamanlarda artan MİT-TSK ortaklığı bir önemli operasyona daha damgasını vurdu. Irak'ın kuzeyine baskısını artıran güvenlik güçleri Gara bölgesinde önemli bir hârekatı başarıyla icra etti.

Irak'ın kuzeyinde yer alan Gara bölgesinde sözde HPG Dış İlişkiler Sorumlusu olarak faaliyet yürüten ‘Cevher’ kod adlı terörist Mehmet Emin Ekinci etkisiz hale getirildi.

Güvenlik güçleri kaynaklarından elde edilen bilgilere göre, Ekinci örgütün üst düzey yöneticilerinin iletişim ve yolculuklarını koordine etmekle görevliydi. 2021 yılında ise örgüt yönetiminin kararıyla Gara'da görev almaya başlamıştı.

GARA'DA ÖZEL OLARAK GÖREVLENDİRİLMİŞTİ

Türkiye'de PKK'nın pekçok eylemina katıldığı tespit edilen ve güvenlik güçleri tarafından aranan terörist Ekinci, 2011 yılında Irak'ın kuzeyine kaçarak örgütün kırsal yapılanmasına katılmıştı. Irak'ta sözde Zagros bölgesinde faaliyetler yürüten Ekinci ardından Kandil'de görevlendirilmişti. Teröristin burada örgütün üst düzey isimlerinin yardımcılığını yaptığı biliniyordu.

Kandil'deki faaliyetlerinin sonrasında Sincar'da görevlendirilen Ekinci, örgütün buradaki kayıpları sonrası yeniden Kandil'e çekilmişti. 2020 yılında Gara’da PKK/KCK’nın dış ilişkiler birimine yönelik gerçekleştirilen operasyonlar sonrası örgüt yöneticilerinin durma noktasına kadar gelen iletişim ve intikal sorununu çözmesi maksadıyla özel olarak Gara'da görevlendirilmişti.