MIT'deki hocasının Selçuk Bayraktar pişmanlığı

Türkiye'nin milli savunma sanayiinin bel kemiğini oluşturan SİHA'lar ülkemizde olduğu kadar dünyada da yankı uyandırmaya devam ediyor. Tamamladığı üniversite eğitiminin ardından ülkesine hizmet etmek için gelen Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, ABD'yi kızdırmışa benziyor.

Haber 7'nin paylaştığı habere göre, Bayraktar'ın üniversite eğitim aldığı Massachusetts Institute of Technology'den çarpıcı bir ses geldi. MIT'deki fizik profesörü Max Tegmark, Almanya'da Handelsblatt gazetesine verdiği mülakatta söz konusu kızgınlığı gün yüzüne çıkardı.

İsveç kökenli olduğu bilinen Tegmark, ''Selçuk Bayraktar'a burada eğitim verdiğimiz için utanıyorum.” dedi.

ABD DAVET ETMİŞTİ

Bilindiği üzere yüksek lisns eğitiminin başarıyla tamamlayan Selçuk Bayraktar, MIT tarafından burslu olarak yüksek lisans-doktora teklifi almıştı.

2006’da MIT Havacılık ve Uzay Mühendisliği bölümünden ikinci yüksek lisans diplomasını alan bayraktar hemen ardından üniversite eğitimine MIT'den değil Georgia Institute of Technology’den devam etmiş ve doktora çalışmalarını buradan yürütmüştü. Ancak 2003 yılında başlayan Baykar bünyesindeki milli ve özgün insansız hava aracı teknolojileri geliştirme faaliyetlerini yürütmek amacıyla doktora çalışmalarını dondurarak Türkiye'ye dönüş yapmıştı.